Seçimlerin damga vurduğu, olaylı ve çekişmeli İl Genel Meclisi’nde Nejat Önder’in sürpriz yapıp, AK Parti desteği ile başkan olmasının yanı sıra, meclis üyeleri yeni dönemde görev yapacak üyelikleri belirlemek için sandık başına gitti. Mecliste İl Genel Meclisi Meclis Başkanı, Birinci Başkan Vekili ve İkinci Başkan Vekili, iki Asil Katip üye ve İki Yedek Katip Üye ile Üç İl Encümen Üyesi belli oldu.
Seçimlerde Ömer Ar Meclis üyelerinin 18’inin oyunu olarak İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili seçildi.

NEJAT ÖNDER BÜYÜK SÜRPRİZ YAPTI
Çanakkale İl Genel Meclisi Nisan ayı 2. Bilemişimin yapılan seçimler çanakkale’de büyük yankı uyandırdı. Seçimlerde gizli oylama ile Meclis Başkanı Seçimi, Birinci başkanvekili ve ikinci başkan vekili, iki asil katip üye ve iki yedek katip üye, üç İl Encümen üyesi seçimi gerçekleştirilmişti. İl Genel Meclisi Meclis Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Nihat Öner, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Bülent Korkmaz ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyesi Nejat Önder aday olmuş, adaylardan Nejat Önder 17 oy alarak Çanakkale İl Genel Meclisi Meclis Başkanı olarak seçilmişti. Nejat Önder’ in İl Genel Meclis Başkanı seçilmesi büyük sürpriz olarak değerlendirilmiş ve Önder İl Genel Meclisi Başkanı seçilmesinden bir gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı AK Parti rozeti ile CHP’de ayrılmış ve AK Partili Olmuştu. Çanakkale İl Genel  Meclisin 2. Bileşiminde İl Genel Meclisi Başkanlık seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi Üyeleri yeni dönemde görev yapacak olan  Birinci Başkan Vekili ve İkinci Başkan Vekili, iki Asil Katip üye ve İki Yedek Katip Üye ile Üç İl Encümen üyelerini seçmek için oy kullanmaya devam ettiler.

YENİ DÖNEMDE GÖREV YAPACAK ÜYELER YAPILAN SEÇİMLER İLE BELİRLENDİ
İl Genel Meclisi Meclis Başkanı seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi 1. ve 2. Başkan vekilliği seçimlerine geçildi. Seçimlerde aday olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Ömer Ar ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Enver Koç Meclis 1. ve 2. Başkanvekilliği seçimlerinde aday oldu. Meclis üyelerinin oylarının kullanmalarının ardından oy sayımına geçildi. Ancak oy sayımı sonrasında iki adayında 16’şar oy aldığı görüldü. Tekrarlanan seçimlerde Ömer Ar Meclis üyelerinin 182’ inin oyunu olarak İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili seçildi. Enver Koç ise ikinci oylamada 15 oy aldı. 1. Başkanvekili seçimlerinin ardından 2. Başkanvekili seçimlerine geçildi. İl Genel Meclisi 2. Başkan Vekili seçimlerinde, Nisan ayı İl Genel Meclisi 2. Bileşimi başlarken izinli sayılmasının ardından, ikinci Başkan Vekili seçimlerinde arabadan oy kullanmasını isteyen AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Tülay Ömercioğlu gerginliği yaşandı. AK Parti İl genel meclisi üyeleri Ömercioğlu’ nun oy kullanmasına izin verilmeyince CHP İl Genel Meclisi üyeleri ile AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri arasında gerginlik yaşandı. İkinci başkanvekili seçimlerinde ise yine Cumhuriyet Halk Partisinden Eceabat İl Genel Meclisi üyesi Ali Şinasi Tınaz meclis 2. Başkanvekili olarak seçildi. Başkanvekillikleri seçimlerinin tamamlanmasının ardından iki Asil Katip üye ve İki Yedek Katip Üye’nin seçilmesi için İl Genel Meclisi üyeleri tekrar sandık başına gitti. Yapılan seçimlerde oyların sayılmasının ardından 1. Asil katip üyeliğine AK Parti Lapseki İl Genel Meclisi üyesi Halil Özer, 2. Asil katip üyeliğine Milliyetçi Hareket Partisi Yenice İl Genel Meclisi üyesi Recai Ertan,  yedek katip üyeliklerine ise AK Parti Biga İl genel meclisi üyesi Saim Yılmaz ile AK Parti Lapseki İl Genel Meclisi üyesi Hasan Engin seçildi. Seçimlerin son bölümünde ise Çanakkale il genel meclisi encümen üyelerinin seçimine geçildi. 3 encümen üyeliği için yapılan seçimlerde yeni dönemde görev yapacak encümen üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Bayramiç İl Genel Meclisi üyesi Zeki Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi Çan İl Genel Meclisi üyesi Erdal Güler ve Cumhuriyet Halk Partisi Ezine İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Aşkın Gülşen Oldu.

Ogün İnal