Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi seçimlerinde yaşanan sürprizler, Nejat Önder’in başkan seçilmesi ve ardından AK Parti’ye geçmesi, Çanakkale’de tansiyonu yükseltti.
 
Sosyal medyada ihanetin hesabını sormak isteyen CHP’liler hakaretlere varan yorumlar yapınca CHP İl Başkanı Metin ümit Ural uyarıda bulunarak, “Adabımızı bozmayalım” dedi. Ural yaptığı açıklamada, “Tüm üyelerimizden ve duyarlı Çanakkale halkından ricam, bu durum, ülkemizin içinde bulunduğu her yönüyle zor günlerde yaşanmış olsa da, bu ilkesiz davranışa karşı bizler adabımızı bozmayalım, bizler dikkatli olalım” dedi. Ural’ın uyarısının altına yorum yazan Çanakkaleliler ilginç tespitler yaptı.  Kullanıcılardan biri, “Tek sorun, bir üyenin saf değiştirerek karşı tarafa geçmesi değil. Meclis başkanlığı da karşı tarafa geçiyor. Çanakkale’nin bütçesinin kullanım hakkı da karşı tarafa geçiyor. Bu yer değiştirme kesinlikle akçeli bir iş” derken, bir kullanıcı da, “Maalesef çok acı bir tablo. Sen Cumhuriyet kurulduğu tarihten beri ilk defa İl Genel Meclisi’nde iktidar ol ve döneklerle muhalefete düş. Tabii asıl araştırılması gereken bu kişiye hangi il genel meclisi üyemiz oy vererek bu kişinin meclis başkanı olmasını sağladı? Bu Truva Atı hemen teşhir edilip partiden ihraç edilmeli” dedi. Bir diğeri ise, “Bizler Nejat Önder'in ne karakterde adam olduğunu çok iyi biliyoruz Ama merak ettiğimiz öbürkü sahte CHP’li” ifadelerini kullandı.
 
Bazı kullanıcılar sosyal medyada şu yorumlarda bulundu:
 
A.Ü: “Bu davranış hiç bir şekilde kabul edilemez. Siyasi ahlakla, parti kültürü ile bağdaşmaz. Tek kelime ile İhanettir. Ancak bu organizasyon12 saatte gelişmiş bir durum olamaz. Bunun aday saptamalarına ilçe ve il kongreleri öncesi yaşananları süzgeçten geçirerek, çok yönlü bir çalışma sonucunda il düzeyinde hazırlanacak raporların genel merkezce gözden geçirilerek ülke genelinde CHP çatısı altında bu tür olumsuzluklara meydan verdirtmeyecek önlemler mutlaka alınmalıdır. Aksi takdirde, bir süre önce yaşanan Menemen olayı ve benzerleri ile Çanakkale de yaşananlar ne ilk ne de son olacaktır.”
 
N.K: “Çok paraya makam ve mevki için satanlar, bir Türk lirasına alacakları onur bulamazlar.”
 
B.Y: “Tek sorun, bir üyenin saf değiştirerek karşı tarafa geçmesi değil. Meclis başkanlığı da karşı tarafa geçiyor. Çanakkale’nin bütçesinin kullanım hakkı da karşı tarafa geçiyor. 31 Mart seçimlerinde halkın oylarıyla seçtiği İl genel meclis iktidarı da karşı tarafa geçiyor. Tabii bunlar durduk yerden ortaya çıkan olaylar değil. Olaylar geliyorum diye aslında önceden sinyal veriyor. Ama yerel siyaseti okuyamayan bir il yönetimi görüyorum ben. Meclisine sahip çıkamayan bir il örgütü. Bu yer değiştirme kesinlikle akçeli bir iş. Bekleyelim görelim.”
 
A.S: “Maalesef çok acı bir tablo. Sen Cumhuriyet kurulduğu tarihten beri ilk defa İl Genel Meclisinde iktidar ol ve döneklerle muhalefete düş. Tabii asıl araştırılması gereken bu kişiye hangi il genel meclisi üyemiz oy vererek bu kişinin meclis başkanı olmasını sağladı? Bu Truva Atı hemen teşhir edilip partiden ihraç edilmeli.”
 
R.T: “Bizler Nejat Önder'in ne karakterde adam olduğunu çok iyi biliyoruz Ama merak ettiğimiz öbürkü sahte CHP’li”
 
Mine Tarım