Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık CHP Merkez İlçe başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında eczanesinden dezenfektan alındığı ile ilgili gündeme gelen eleştirilere cevap verdi.

Toplantıda Çanakkale Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis üyesi Özlem Karaadayı’ nın belediyenin dezenfektan alımı yaptığı ve bu alımın da CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın eczanesinden yapıldığını ve bu durumun etik olmadığını ifade etmesine üzerine açıklama yapan Uyanık, “Açıklama direk şahsımı hedef alan bir açıklamadır ve bu açıklama bir yargılama ve kamuoyu önünde itibarsızlaştırmadır. Belediye ile iş yapmış ve para kazanmış değilim. Çanakkale Belediyesi’nin doğrudan temin yolu ile almış olduğu dezenfektan malzemesi olan 38 bin TL’lik faturanın 14 bin TL’si hesabımıza yatırıldı. 24 bin TL’ si için hala Çanakkale Belediyesi’nden alacaklıyız” dedi.

ŞAHSIMA KAMUOYU ÖNÜNDE İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU YAPILDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık Çanakkale Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında denetleme raporunun okunmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis üyesi Özlem Karaadayı’nın, Çanakkale Belediyesinin 2020 yılında yaptığı bir dezenfektan alımından dolayı şahsını hedef alarak açıklama yaptığı ve bu açıklamanın kendisini kamuoyu önünde itibarsızlaştırma amacı doğrultusunda yapıldığına inandığını dile getirdi. Uyanık, “Çanakkale Belediyesi’nin Nisan ayı Belediye Meclisi Toplantısında 2020 yılı denetleme raporunun okunmasının ardından  Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis üyesi Özlem Karaadayı söz isteyerek rapordaki bazı konular ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamaların sonuna da Çanakkale Belediyesi’nin 2020 yılında sahibi bulunduğum eczaneden dezenfektan alımı yapıldığını ve bu alımın yasal olarak herhangi bir sakıncasının olmadığını ancak bu davranışın etik olmadığı açıklamasını yaptı. Bu açıklama tamamen şahsımı hedef alan ve kamuoyunda itibarsızlaşma operasyonudur. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek de kendi meclis üyesinin bu açıklamasını sosyal medyasında paylaşmıştır.” dedi.

“BELEDİYE İLE İŞ YAPMIŞ VE PARA KAZANMIŞ DEĞİLİLİM”
Uyanık açıklamasının devamında yapılan işten kar elde edilmediğinin de altını çizerek, “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe Başkanı CHP’li Çanakkale Belediyesi ile iş yapmış ve bundan para kazanmış değildir. Hatırlatmak gerekirse geçen sene 11 Mart itibari ile Türkiye’ de Coronavirüs vakası açıklanmıştı. Sonrasında da hepimiz biliyoruz hızla salgının yayılmasını önlemek için çeşitli tedbirler alındı. O dönemde biliyorsunuz özellikle dezenfektan kullanımı yapılması gerektiği üzerinde durulmuştu. Bu nedenle de belediyeler hijyeni sağlayabilmek adına her alanda kullanılmak üzere dezenfektan ihtiyacı doğdu. Coronavirüs vakaların yayılmaması için aslında bir sosyal devlet olmanın gereği yerine getirilemediği için yerel yönetimler bu konuda ellerinden geldiğinde kamu sağlığını korumayı kendilerine görev bildiler ve dezenfektan temin etmeye ile ilgili arayışa girdiler. Bu durumda birbirinden çok farklı rakamlar ortaya çıktı. Belediyedeki arkadaşlarda dezenfektan ham maddesi olarak kullanılmak üzere bir maddeyi bulabilir miyiz? Tedarik edebilir miyiz? diye eczanelere sordular. Burada 80 -90 Bin TL’den bahsediliyor. Hatırlayınız bir maskenin tanesi 4-5 TL’den satılıyordu. Maske fiyatları böyleydi ve maske yoktu. Bu arada Çanakkale Belediyesi dezenfektan temini için başvurdu bizde kamu yararı olduğu için piyasa şartlarında sağlıklı bir ürün kullanmaları için ve bu ürünü de en uygun fiyata almaları için araştırma yaptık. Çanakkale Belediyesi, Çanakkale’deki diğer eczanelerden de teklif alarak ve en düşük teklifi aldıkları şahsıma da ait olan eczaneden yaklaşık 38 Bin TL’lik doğrudan temin yolu ile dezenfektan alımı yaptılar. Dezenfektan alımı konusunda bir başka çok önemli durumda dezenfektana çok ihtiyaç olduğu için hızlı bir şekilde temin edilmesi gerekiyordu. Bu şekilde dezenfektan malzemesi sağlandı ve Çanakkale halkının o günkü şartlara göre  salgından daha az etkilenmesi sağlandı. Çanakkale Belediyesi de bu konuda görevini yerine getirmiş oldu. Bu satıştan sahibi olduğum Cumhuriyet Eczanesi ve sahibi olarak ben yani Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık Çanakkale Belediyesinin doğrudan temin ile alınan bu önemli malzemeden ticari karım olmadı. Bilinmesi için söylüyorum bugünden itibari ile Çanakkale Belediyesi’nin doğrudan temin yolu ile almış olduğu dezenfektan malzemesi olan 38 bin TL’lik faturanın 14 Bin TL’si hesabımıza yatırıldı. 24 bin TL’ si için hala Çanakkale Belediyesi’nden alacaklıyız” dedi.

SORUYORUZ “AK PARTİNİN TEK ADAM UYGULAMALARI ETTİK Mİ?
Uyanık açıklamasında, “Biz Cumhuriyet Halk Partililer bu rant içinden anlamıyoruz. Kimse kendisi ile ve çevresi ile yakınları ile bizleri karıştırmasın. Herhangi bir yerden aldıkları veriyi Cumhuriyet Halk Partisini yıpratmak için çok ucuz bir şekilde kullanılmasın. Her şey ortada Çanakkale Belediyesi’nden müfettiş eksik olmuyor ve bunun herkes de biliyor. Muhalefet belediyeleri didik didik ediliyor. Şimdi Çanakkale Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında bu sözleri ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis üyesi Özlem Karaadayı sözünün sonunda şunu söylüyor: “ Etik bulmuyoruz.” Bu memlekette 2021’e denk düşen dönemde hiçbir sorunumuz yok, bu ülke güllük gülistanlık. Sadece birkaç “etik” sorunumuz değil mi? Bu arkadaşımız şunu herhalde görmüyor. Çanakkale’ de dükkanların, iş yerlerinin yarısı kapalı bir çoğu da devren kiralık yada satılık. Hali hazırda açık gibi gözüken dükkanlarda borçlarını sigorta ve bağkurlar ödemelerini yapamıyor. Bu açık olan işyerleri işçilerine, çalışanlarına ödemekte zorluk çekiyor kiralarını ise ödeyemiyor. Yani esnaf yaşamıyor sadece nefes alıyor. Ülkeyi komaya soktunuz. Covid dönemi gerçekten sürdürülmesi yürütülmesi çok zor bir süreç. Bir yılı aşan bir dönemde büyün yaşamımızı altüst etti. Türkiye’ de ve Çanakkale’de  sağlık çalışanları çok zor koşullarda canlarını da hiçe sayarak çalışmaları ile Covid-19 mücadeledeki eksiklikler giderilmeye çalışılıyor. Hani 3600 ek gösterge vardı ya ne oldu söz vermiştiniz?  Peki söz verdiğiniz halde 3600 ek gösterge konusunda hiçbir şey yapmamanız etik mi? nerde 3600 ek gösterge. Tek adam yönetimi ile ben yaptım oldu yöntemi ile işler götürülüyor peki bu etik mi?” ifadelerine de yer verdi.

Ogün İnal