Ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ve zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresi azalan çalışanlara İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenen kısa çalışma ödeneği bu ay sonunda sona eriyor. Son kez ödeme alan çalışanlar artık ödemelerini almayacak peki bu durum işten çıkarmalara yol açar mı?

Pandemi sürecinde hem işverenler hem de çalışanlar için maddi rahatlama sağlayan kısa çalışmanın sona ereceği Kısa çalışma ödeneğinin süresi 31 Mart 2021 tarihinde sona ermesinin ardından herkesin işveren ve işçilerin merakla sorduğu soru, “Peki şimdi ne olacak?” Ödeneğin kesilmesini değerlendiren vatandaşlar, “Çoğu insan işsiz kalacak” dediler.
 
HAMZA DARA:
‘’Ekonomi nasıl olacak aynı bizim gibi olacak yani berbat olacak, Allah aşkına yarısını devlet öderken çalışanlar zorlanıyorum diyordu ödeme yaparken şimdi ne yapacak biraz düşünmek lazım. Ödeyemeyecek çoğu insan işsiz kalacak bunu görmek içim medyum olmaya gerek yok. Bu ülkede her şey ortada zaten her şey görünüyor’’ dedi.

CAVİT SEYİR:
‘’Hiç olumlu olacağını düşünmüyorum. Bence çok kötü olacak, işsizlik maaşından ödeniyordu zaten o ödeme bitti mi? Hayır şimdi insanlar işsiz kalacaksa yine oradan ödeyecekler ama sırf daha az ücret alacak diye insanlar bu yapılıyor gibi yani bilmiyorum ama bu büyük bir bencillik. İnsanlar ne yapacağını bilmiyor perişanlar zaten.’’

ÖZGE MERTER:
‘’İşsizlik artacak, görünen bu hatta araya Ramazan girecek iş yerleri kapalı restoran kapalı ne olacak peki, yazık bu milletin zor durumda kalanlara yazık çok üzülüyorum. Bir evde bir maaş alamayan 4 kişi geçinmeye çalışan hayatta kalmaya çalışan insanlar var. Onlar da işsiz kalırsa ne olacak onların hali?’’
 
İbrahim Akın Kazancı