Türk Hava Yollarının (THY) yaz tarifesine geçmesiyle, tarifeli uçak seferlerinin günleri değişti. Yeni THY tarifesiyle haftanın 3 günü olan uçuşlar 5 gün ile gerçekleşecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında THY birçok tarifeli seferini iptal ederek. Bu doğrultuda haftanın her günü Çanakkale’den Ankara’ya olan uçak seferleri 3 güne indirilmişti, İstanbul seferi ise yapılmıyordu. Çanakkale Havalimanından 3 gün gerçekleşen uçuşlar yeni yaz tarifesinin açıklanmasının ardından 5 güne çıktı. 

THY 26 Ekim 2020 tarihi itibariyle kış tarifesine geçmiş THY, haftanın 3 günü sabah 06.00’da, Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri Çanakkale’den Ankara’ya tarifeli uçuşları vardı. 29 Mart itibariyle yaz tarifesine geçtiğini açıklayan THY, yaz dönemi boyunca oluşabilecek yoğunluk nedeniyle Ankara- Çanakkale uçuşlarını 5 güne çıkardı. Yeni tarifeyle Haftanın 5 günü pazartesi ve cumartesi günleri hariç Çanakkale’den Ankara’ya saat 05.55 uçuşuyla sefer gerçekleştirecek. Yeni tarifeden önce Ankara Esenboğa Havalimanından Çanakkale’ye dönüş uçağı ise Salı Perşembe ve Pazar günleriydi. Yaz tarifesiyle birlikte uçuşlar Cuma ve Pazar günleri hariç olarak diğer 5 gün saat 23.55 kalkışlı olarak seferler yapacak.

Çanakkale'de THY iç hat ve dış hat yetkili acente Sahibi İkbal Akça, yeni tarifelerle ilgili bir değerlendirme yaparak  ‘’29 Mart itibariyle THY Yaz tarifesine geçti. Yeni tarifeyle artık haftanın 3 günü olan uçuşlarımız 5 güne çıktı. Yaz döneminde uçuşların artması Çanakkale’miz için önemliydi.  Ankara’ya aynı gün gidip-gelme imkanı ve her yere bağlantı vermesi açısından önemli bir gelişme. Bu tarihten itibaren turizmde kontrollü olarak bir hareketlenme bekliyoruz. Uçuşların haftanın 5 gününe çıkartılması vatandaşlar tarafından da sıkça talep ediliyordu. THY’nin yeni planlamasını öğrenen vatandaşlar hemen aynı gün gelip biletlerini kestirdiler’’ ifadelerini kullandı.

Koronavirüs önlemleri sebebinden geçtiğimiz yılın mart ayından itibaren haftanın 3 günü olan ve vatandaşlar tarafından yoğun talep gösterilen İstanbul seferi kaldırılmıştı. THY yaz tarifesini yayınlamasına rağmen İstanbul seferi için bir bilgi vermedi.  1 Yılı aşkın süredir Çanakkale ve İstanbul arasında tarifeli sefer yapılmıyor.

İbrahim Akın Kazancı
 


Kaynak: DHA