Yaz ayları yaklaşırken herkesin aklında özellikle Pandemi sürecinde alınan fazla kiloların nasıl verileceği konusu var. Bunun için türlü yöntemler ve diyetler uygulayanlara yönelik Fitness Eğitmeni Erdem Karpuzoğlu bazı tavsiyelerde bulundu.

Pandemi döneminde evde kalan hareketsizlik ve  kas ağrıları gibi farklı rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Bunların ortadan kalkması için evde de basit egzersizlerin uygulanabileceğini söyleyen Fitness Eğitmeni Erdem Karpuzoğlu, beslenmeye de dikkat edildiği takdirde istikrarla yapılan sporun etkisinin görülebileceğini söyledi. Fitness Eğitmeni Erdem Karpuzoğlu, sağlıklı yaşamanın yolunun spor yapmaktan geçtiğini vurgulayarak, evde kalındığı dönemlerde basit egzersizler ile fark yaratılabileceğini belirtti.

“KİLO FAZLALIĞI OLMAMASI İÇİN SPOR YAPMASI GEREKİYOR”
“İnsanların sağlıklı bir şekilde yaşaması gerekiyor ve bunun yolu da doğru beslenme ve spor yapmaktan geçiyor” diyen Fitness Eğitmeni Erdem Karpuzoğlu, “Herkesin profesyonel anlamda olmasa da, kilo fazlalığı olmaması için spor yapması gerekiyor, çünkü kilo alımı hem hastalıkları tetikliyor, hem de yaşam kalitesini etkiliyor. Biraz disiplinle sporla bunun önüne geçmek mümkün. Pandemi sürecinde birçok yönden olduğu gibi hareketsiz kalınması yönünde de çok zor insanlar için. Öncelikle 3 aylık bir süreç geçirdik, tamamen eve kapandık. Şu anda da çok normal gitmiyor, doğal olarak psikolojik olarak da etkileniyorlar. Aslında herkes ne yemesi gerektiğini biliyor, hareket etmesi gerektiğini biliyor ama açıkçası kolaya kaçıyoruz. Pandemide hareketimiz azaldığı için özellikle beslenmeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Açık havada spor yapmak her zaman daha iyi ama evde dahi yapılabilecek o kadar çok hareket var ki, evde de sağlıklı bir şekilde sporumuzu yapabiliriz” ifadelerini kullandı. 
Evde yapılabilecek basit egzersizlerin istikrarı koruyarak yapılmasının önemli olduğunu belirten Karpuzoğlu, “Haftada iki-üç defa bu hareketleri yaparsanız birkaç hafta içerisinde karşılığını alacaksınız. Bu da motivasyon sağlayacak. Beslenmede de sporda da motivasyon çok önemli” dedi. 
 
EMS ANTREMANI NEDİR?

Karpuzoğlu, Elektrikli Kas Uyarılma (EMS) sisteminden de bahsederek, “Yıllardır fizik tedavide kullanılan bir sistem vardır. Akımlarla sinir uçları uyarılarak kasla sinir sisteminin dışında hareket eder. EMS sistemi kısaca bu şekilde oluyor. EMS antrenmanının avantajı şu oluyor; 20 dakika gibi kısa bir sürede 3-4 saat spor yapmış kadar kas aktivasyonu sağlıyoruz. Bir yaş sınır yok. Kalp, epilepsi gibi spor yapmayı engelleyecek bir hastalığınız yoksa herkes yapabilir. Eklemlere yük binmeden, kasların çok aktif çalışmasına yarıyor. Düzenli antrenmanlarla 10 antrenmanda 8 kilo veren üyelerimiz var. Doğru beslenip düzenli egzersiz yaptığınızda karşılığını alacaksınız” diye belirtti.

EMS Antrenmanı elektriksel akım uyarılarını kullanan kapsamlı bir antrenmandır. Günlük hayatta, merkezi sinir sistemimiz kas hareketlerimizi kontrol etmek için sürekli elektriksel uyarılar gönderir. Elektriksel Kas Stimülasyonu (EMS), bu doğal ilkeyi, standart egzersizlerle harekete geçirilmesi güç olan en derin kas gruplarını harekete geçirmek için kullanır. Bu, dışardan kasa ek uyarılar sağlayan özel EMS Antrenman elbisesi sayesinde gerçekleşir. Her tedavi türü için önceden kurulmuş ve ücretsiz programlar: Kardiyo, EMS fitness, Rehabilitasyon, Selülit. Parametre Kontrol Sistemi: daha hoş duyumlarla daha yüksek yoğunlukları kullanmanıza olanak tanır. Toplam hareket özgürlüğü: 700 metreye kadar mesafede en az 10 eğitim seansı için oluşturulmuş kablosuz sistem. Antibakteriyel, hafif ve dirençli Biosuit'ler, elektrotlar hedef kas alanlarına rahatlıkla taşınabilir. Egzersiz profilinize bağlı olarak farklı modeller: tıbbi, spor veya estetik. Her biri kendi özel parametreleriyle birlikte 8 kullanıcıyla aynı anda antrenman yapabilme şansı.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı