Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ile Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolusu Oleksandra Gaman, Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ÇASİAD'ı ziyaret etti.
 
Ziyarette ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, Saymanı Orkun Yalman, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gürel, Z.Mert Öztürk ve Özge Aretlik hazır bulundular. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette iki ülke arasında ticaret alanında karşılıklı işbirliğine değinildi.
Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha konuşmasında “Ülkelerimiz birbirini çok iyi tamamlamakta. İlişkilerimiz sadece ülkelerimiz için değil aynı zamanda tüm bölge ve tüm dünya için önemli rol oynamaktadır” diyerek Ukrayna - Türk İlişkilerinin uluslararası düzeyde gelişmesi için değerlendirmelerde bulundu.
 
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ise; “Türkiye - Ukrayna arasında ticari ve ekonomik işbirliğinin güçlenmesine önem veriyoruz. Tarımdan, turizme, savunma sanayiinden madenciliğe her alanda iki ülke arasında müthiş bir iş birliği potansiyeli var. Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları derneği olarak Ukrayna ile ticari ve ekonomil iş birliğimizin geliştirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.
 
Türkiye - Ukrayna ticaret ve yatırım ilişkileri ile iki ülke arasındaki iş fırsatları değerlendirildi. Gerçekleştirilen toplantının akabinde ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandra Gaman Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret ettiler. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandra Gaman, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kuruluna gösterdikleri ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.
 


Kaynak: Haber Merkezi