Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalet ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili hazırladıkları çalışma hakkında değerlendirme yaptı.

Partili Cumhurbaşkanı sistemi yürürlüğe girdiğinden itibaren sistem eleştirilerini ortaya koyan muhalefetin sistem değişikliğine ilişkin çalışmalar yapıyor, bu çalışmalarda partiler sona yaklaştı. CHP Adalet ve
Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığında sonbahardan itibaren yürütülen akademiysen, siyasetçi ve birçok hukukçunun yer aldığı çalışma grubu çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.


Muharrem Erkek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Çalışmasına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: ‘’Cumhurbaşkanı partili olmayacak, devleti ve milleti temsil edecek. Devletin sigortası olacak. Tarafsız olacak, güçlü olan başbakan ve bakanlar kurlu olacak’’ dedi. Çalışmalar tamamlanınca çalışmayı parti meclisine sunacaklarını ve son şekkin parti meclisinde verileceğini söyleyen Erkek,’ “Güçlü bir yasama, güçlü bir yürütme ama denge denetleme mekanizmaları mutlaka olmalı” sözlerinin altını çizdi.

İbrahim Akın Kazancı