İstiklal marşının kabulünün 100. Yılında GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş tarafından gerçekleştirilen ve ÇAFAD Halk Dansları ve Tiyatro Akademisi tarafından sahneye konulan proje halk tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.
 
Bu özel gün ile ilgili açıklama yapan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, “Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ismi anıldığında, akla gelen ilk yer Çanakkale’dir. Çanakkale için yazdığı onca şiirin yanında, çocukluğu Çanakkale-Bayramiç ilçesinde geçen Akif, İstiklal Marşımızı da yazarak herkesin gönlünde taht kurmuştur. GESTAŞ tarafından böyle güzel bir proje teklifi geldiğinde hiç düşünmeden tüm unsurlarımız ile bu etkinlikte olmak istedik. ÇAFAD üyelerimiz İstiklal marşı dizelerini Eceabat – Çanakkale gemilerinde dramatize ederken Tiyatro ve sahne dünyamızın usta isimleri Mehmet Akif Ersoy ve akif dostu karakterleri seyirciler – yolcular ile buluşturdular. Uygulanması çok kolay olmayan bir projeyi hayata geçirme konusunda ki gayreti için GESTAŞ yetkililerini tebrik ediyoruz. Çanakkale – Eceabat seferi yapan tüm gemilerde, Lapseki- Gelibolu hattındaki tüm gemilerde ve Kabatepe- Gökçeada hattındaki gemilerde 12 Mart ve İstiklal marşı ile ilgili etkinlikler hayata geçirildi” dedi.
               
Yazan, “Milli şairimizin doğduğu bu topraklarda böyle bir etkinlikte yer alan tüm eğitmenlerimize, öğrencilerimize ve proje ortağımız Erdinç Ertüzün hocamıza teşekkür ediyoruz. Tiyatro ve sahne dünyasının önde gelen usta tiyatro oyuncuları Mehmet Akif Ersoy karakterini canlandıran İbrahim Öner, Kuruluş Osman ve Çukur Dizilerinden tanıdığımız değerli oyuncu Aydan Çakır, tiyatro oyuncularımız Filiz Ertürk, Bilal Aydın, Fırat Selçuk, Abidin Gök, Ali Suvacı, Kübra Haskal, Fatih Boyalı bu projede yer alarak dönemin en önemli karakterleri Halide Edip Adıvar, Kuşçubaşı Esref, Mithat Cemal Kuntay, Eşref Edip karakterlerini büyük bir başarı ile canlandırmışlardır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle anıyoruz. İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı kutlu olsun” diye belirtti.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi