Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 18 Mart 2017 tarihinde atılan ve tamamlandığında, Çanakkale Boğazında Avrupa ile Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsünde, inşaat faaliyetleri devam ederken köprü bitince Çanakkale ilçeleri ve şehir merkezinde gayrimenkul fiyatlarının geleceğinin nasıl olacağı merak konusu oldu.

Gayrimenkul Danışmanı Serhat Kara İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, kısa vadede değil ama uzun vadede köprünün tamamlanmasıyla birlikte çevresinde hizmet sektörünün gelişeceğini, beraberinde oluşacak faaliyet kollarının ve iş gücünün artacağını belirtti.

“TALEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜ OLUMLU ETKİLEYECEKTİR”
Serhat Kara ‘’Köprünün tamamlanması ile birlikte belirgin bir artış yaşanacağını görmemiz ve söylemek abartı olmaz. İnşaat sürecinde bir artış yaşanacağı çok belirgin ama bu hemen kısa vadede olmaz. Uzun vadede çok büyük bir artış yaşanır. Köprü olduktan sonra köprünün bulunduğu alanlarda hizmet sektörünün genişlemesi ve beraberinde de oluşacak faaliyet kolları ile hem çevrede inşaat, hem iş gücünün bölgeye gelmesini beklemek gerçekçi olacaktır. Bu genişlemeye itecektir. Gayrimenkul artışlarının en temelde artmasının sebebi çevredeki büyük şehirlerin potansiyeli olacaktır. Mesela İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerin potansiyelleri ve şehirlerden kurtulmak göç etmek isteyenlerin kitlesel çoğunluk sayıları köprü bölgesinde talep noktasını arttıracaktır. Köprüden sonra talepler artacaktır. Bu talep artışı bir süre durağanlaşan gayrimenkul ve emlak piyasasını bir miktar olumlu etkileyecektir. Peki ne zaman başlar derseniz, bu artık Pandemi’ den sonrada özellikle piyasalarının biraz toparlanması ile beraber etkinliğini arttıracaktır. Bunu özellikle konut kredi faizlerinin bir miktar düşmesi ivme arttıracağını söyleyebiliriz. Pandemi ile birlikte artık insanların doğal yaşam alanlarına olan ihtiyaçlarının ne kadar artış yaşadığını gördük. Bu da etkili şimdiden haftada en az bir kişi köy evi için arıyor bahçeli evler için, zeytin üzüm bağları için bunu öngörerek bunun artış yaşayacağını söylemenin mümkün olduğunu görüyoruz” dedi.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı