Yeni normalleşme kapsamında okulların açılması ile beraber sosyal mesafe ve bazı kurallara uyularak eğitim, öğretim devam ediyor.

Peki ama okullarda gerçekleşen kurallar teneffüste ne denli uygulanıyor. Velilerin en rahatsız oldukları durum bu oluyor, hali hazırda Çanakkale’de vaka verilerin artmasının devam ettiği bu süreçte velilerin bir kısmı çocuklarını okula göndermek istemezken bir kısmı da temkinli olarak gönderiyor.

Yeni normal kapsamında okulların açılması ile beraber sosyal mesafe ve bazı kurallara uyularak eğitim, öğretim devam ediyor. Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün,8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanmıştı. Peki öğrenciler okullarda yeni normalde kurallara ne denli uygun hareket ediyor? Derslerde uygulanan mesafenin okul teneffüslerinde okul bahçelerinde uygulanmıyor olması dikkat çekiyor. Artan vaka sayısını ve risk haritasının tekrar değişmesi ile yüksek riskten en yüksek risk olması ihtimali gerçek olursa eğitimde de aksamalar tekrar yaşanabileceği düşünülüyor. Bazı velilerin çocuklarını hala okula göndermek istememesi ve okullarda tedbirlerin ve teneffüslerdeki kuralsızlıktan ötürü velilerinde çocuklarını okula göndermek istemediği gözleniyor.

İbrahim Akın Kazancı