Çanakkaleli Atlet Oğuz Uyar kentimizi ve ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etti.
 
Atletizmde 2021 yılının ilk büyük buluşması olan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Milli takımda Çanakkale’yi temsil eden sporcuların arasında yer alan Çanakkaleli Fenerbahçe’nin 19 Yaşındaki genç atleti Ogˆuz Uyar spor hayatındaki süreci İşte Çanakkale Gazetesi okurları ile paylaştı.
 
Uyar, “Buraya çabalayarak geldim bana çok yapamazsın dediler ama, hepsini yaptım Oğuz Uyar kısaca bu” dedi. “En mutlu olduğum an, 200 metre büyüklerde şampiyon olmamdı, favori ben değildim, kimse bana inanmıyordu ama ben sahaya çıkıp şampiyon oldum, orda aldığım madalyanın benim için anlamı büyük” diye konuştu.
 
Kendinizi tanıtır mısınız, Ogˆuz Uyar kimdir?
Sporu çocukluğumdan beri çok severim futbola falan çok ilgim vardı bir süre oynadım sonra atletizm ile tanıştım antrenmanlara başladım, ailem başta istememişti akademik kariyerimin daha önemli olduğunu söyledi ama ben bırakmadım hiç bir zaman ve şu an olduğum yere çabalayarak geldim bana yapamazsın çok dediler ama, hepsini yaptım Oğuz Uyar kısaca bu.

Kac¸ yas¸ındasınız ve ne kadar zamandır sporla ilgileniyorsunuz?
19 yaşındayım çocukluğumdan beri spor ile ilgilenirim.

Koşmaya ne zaman başladın, profesyonel olarak ne zaman başladın?
Koşmaya 3 sene önce başladım. İlk senem de milli takıma girdim ve sonrasında profesyonel bir şekilde bu spora devam ettim.

Kaç¸ yarışa katıldınız maraton olarak katıldın mı? En çok kaç¸ metrede koştun?
Bir sürü yarışa katıldım yüksek atlama, uzun atlama, 1000 metre, 2000 metre sonrasında asıl branşım olan 60m 100 metre ve 200 metre koşmaya başladım en çok 1 kere 2000 metre koşmuştum.

Sporla ilgilenmek sence senin için neyi ifade ediyor? Spor ve koşu olmasaydı ne yapmak isterdin?
Spor benim için çok şey ifade ediyor, spor olmasa bir yanım eksik olabilir, şu an spor olmasaydı eğer müzik ile ilgilenebilirdim.

Bu zaman kadar elde ettiğin, en mutlu olduğun başarı ne oldu?
En mutlu olduğum başarı 200 metre büyüklerde şampiyon olmamdı favori ben değildim, kimse bana inanmıyordu ama ben sahaya çıkıp şampiyon oldum, orda aldığım madalyanın benim için anlamı büyük.

Önündeki hedefler neler spor anlamında ne gibi hedeflerin ve planların var?
Hedeflerim kademe kademe önümde bir Avrupa şampiyonası daha var, orda madalya almak istiyorum, Dünya Şampiyonası’nda yarışmak ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek istiyorum.

Senin gibi genç¸ yaşta sporculara ne tavsiye edersin?
Tavsiyem asla pes etmemeleri yapamazsın deseler de asla kabullenmeyip yapmak için direnmeleri ve çok çalışmaları.
 
 
İbrahim Akın Kazancı