Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un Bayramiç elmasının desteklenmesi ve tanıtılması adına yaptığı ataklar hız kesmeden devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul ilçe belediye başkanları görüşen Uygun elma üreticisine verilen destekler için teşekkür etti.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etmiş, Bayramiç elmasının tanıtımı ve satışı için destek istemiş elmanın kooperatif kanalıyla satılması konusunda istişarede bulunmuştu. Uygun Geçtiğimiz gün de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere bir çok ilçe belediye başkanını ziyaret etti.

Başkan Mert Uygun İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiğini ve  Bayramiç elması satışını gerçekleştirdiklerini belirterek, İmamoğlu’nun elma alımında süreklilik olacağı sözünü verdiğini ifade ederek, teşekkür etti. İmamoğlu ardından İstanbul’un en büyük ilçelerinden Beşiktaş’ın  Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ve İstanbul’un Beylikdüzü ilçe Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da Bayramiç elması satın almaya 'evet' dediğini kaydeden Uygun, desteğin anlamlı olduğunun altını çizdi.

TRAKYA BELEDİYELERİ DE DESTEK OLDU
Uygun öte yandan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ından Bayramiç Elmasını satın almaya 'evet' dediklerini açıklayarak, üreticilere verdiği destek için teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Toplantısına, partinin Bayramiç ilçe temsilcileri ile katılan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunmuş. Grup toplantısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ nu meclisteki makamında ziyaret etmiş, ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında Mansur Yavaşla görüşmüştü. Bayramiç elmasının kooperatif kanalıyla satılması konusunda istişarede bulunan Uygun’un Ankara'dan sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile anlaşması memnuniyet yarattı. Uygun’un önümüzdeki günlerde belediye başkanlarına ziyaretlerinin devam etmesi bekleniyor.

Bayramiç Elması; Kazdağları'nın kuzey yamaçlarında kalan Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yetişen sarı renkli 'Golden Delicious' cinsi elma çeşidinin adı, 2016’ın Haziran ayından markalaşmış Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı'nca  Coğrafi İşaret Tescili aldı.

İbrahim Akın Kazancı