İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bu kapsamda AFAD İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarına  “Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi” verildi.
 
İllerde valilerin, ilçelerde kaymakamların koordinesinde mahalli şartlar ve Covid-19 Pandemi süreci seyri gözetilerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce gerçekleştirilen afet eğitimleri ve afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacı ile gerçekleştirilen eğitim Kolin Otel’de gerçekleştirildi. Programda AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı’nın yanı sıra toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.  Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı,  “2021 Yılı İç İşleri Bakanlığımızca Afet Eğitim Yılı ilan edilmiş.  şehirlerin afete hazırlanması için bir çok faaliyet yürütülmekte, afet tehlikelerinin öğretilmesi, dolayısı ile bunun farkındalığının oluşması afetlere hazırlıkla ilgilidir. Afet yönetimi ile birlikte bir pürüz halindeki yönetim olarak ifade edilse de esas olan afetin öncesi, afetin sırası ve afetin sonrasında yapılmış olanlardır.  Afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacak olanların tamamı Afet yönetimi olarak tanımlanmaktadır. Nasıl hazırlanmalı? Afet anında neler yapılmalı ve sonrasında neler yapılmalı yapılacaklar hakkında eğitim vermek hedefimiz.  Şehrimizde yaşayan herkesin afete hazır olması afetin en önemli önlemlerinden bir tanesidir. Afetle mücadelede tek başına bir kamunun görevi değil. Afet pek çok kurumun görevidir.   Biz afete hazırlık için pek çok sektörle işbirliğini yapmaktayız. 2021 Afet Eğitim yılında halkımızın afet alanında neler yapabileceği,  anlamında onların hazır olması anlamında eğitimlerimiz çok önemlidir.  AFAD Başkanlığı ve AFAD İl Müdürlükleri Türkiye çapında çeşitli faaliyetler yapmaktadır.  Eğitimlerimizde yalnızca felaketler öncesinde değil, felaketler sonrasında da yardım edeceğimiz yer almaktadır.   Bu anlamda 5 Ocak’tan bu yana uzaktan eğitim ve Pandemi sürecine uygun yüz yüze eğitimlerle vatandaşları bilgilendiriyoruz” dedi.
 
AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı’nın konuşmasının ardından basın mensuplarına Eğitim Uzmanı Erkan Sadi Uysal tarafından Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Uysal, afete hazırlığın önemi,   yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Ogün İnal