Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan kademli normalleşme kararını değerlendirdi. İşletmelerin açık kalmaya devam etmesi için tedbirlere uyulması gerektiğini ifade eden Özcan, “Bundan sonraki süreçte mücadelemiz işletmelerimizin kapanmaması için kurallara uymak, herkese iş düşüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip tarafından Kabine Toplantısı sonrası koronavirüs sürecinde kademeli normalleşme adımlarını açıkladı. Turuncu renkle riski grupta yer alan Çanakkale’de 2.Yeni Normalleşme sürecine ilişkin İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Özcan, açılma kararının kentte memnuniyet yarattığını belirtti

“Pandemi uzun bir süreç, vaka sayıları bir azalıyor, bir artıyor”  
Başkan Ünal Özcan, “Salgın sürecinde zor durumda olan esnaflarımızın ve işletmelerimizin açılma talebini üst kurulumuz aracılığıyla Cumhurbaşkanımıza ilettik. Açılma kararından memnunuz, mutluyuz. Pandemi uzun bir süreç, vaka sayıları bir azalıyor, bir artıyor. Çanakkale olarak maalesef riskli bölgeyiz.  Ama nasıl açıldıysak, geriye dönüşün ve bir daha kapanma olayının yaşanmaması için dikkatli olmalıyız. Biz teşkilat olarak esnafımızı ve üyelerimizi sürekli hijyen, sosyal mesafe, maske konusunda uyardık ve uyarmaya da devamediyoruz. Rakamları minimize etmek adına tedbirli olmalıyı ve kurallara harfiyen uymalıyız.  Bu noktada hem esnafa, hem de Çanakkale halkına iş düşüyor. Sağlığımız her şeyden önemli.  Kurallara her zamankinden çok uymalıyız, şimdi mücadele zamanı” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım