Pandemi nedeniyle örgün eğitim ve öğretime ara verilmesi nedeniyle bir yıldır iş yapamayan servisçi ve şoför esnafı kontak açtı.
 
Salgın hastalığın ortaya çıktığı günden bu tarafa kapanan birçok iş yerinin tamamen bazı meslek gruplarının ise kısmen açıldığını, ancak servisçi esnafının Mart ayından bu yana hiç iş yapamadığına ve buna rağmen araç sigortası, vergi, muayene gibi ödemelerini yapmak durumunda kaldığına dikkat çeken Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, esnafın açılma kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “2 Mart sanki doğum günümüz oldu” dedi.

Mehmet Ali Demir İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Bir yıldır kontak açmayan servisçi esnafımız bu sabah itibariyle Bismillah diyerek kontaklarını açmıştır. Başta servisçi esnafımız olmak üzere, şoförlerimize, servis ablalarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını dilerim. Yine bu sabah itibariyle mekanlarını açan tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni eder, bol bereketli kazançlar dilerim” ifadelerini kullandı.
Bir yıldır salgın nedeniyle servisçi, şoför ve servis elemanları ile ablalarının işsiz kaldığını belirten Demir, “Herkes mağduriyet yaşadı. Çalışamayan esnaf aracının muayene ücretini ve diğer ödemelerini yaptı. Bu sabah kontağa bastık. Kurallara uyarak inşallah bir daha da kapanmadan süreci sağlıkla tamamlamayı temenni ediyorum. Diğer kafeterya ve işletmeler de açıldı, inşallah herkes hijyen, mesafe, maske kuralına uyar da sorun yaşanmaz. Herkese hayırlı olsun. İnanın 2 Mart sanki bizim doğum günümüz oldu” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım