Yıllarca süren hukuki mücadelelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ve yeniden parlamentoya dönen Enis Berberoğlu TBMM’de yan yana oturdular.

Yıllarca süren hukuksuzluğa karşı Berberoğlu hakkında adaletin yerini bulduğunu ancak adaletsizliklerin devam ettiğine söyleyen  Muharrem Erkek, “Hoş geldin Enis Berberoğlu” diyerek sevincini sosyal medya hesaplarından  paylaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Enis Berberoğlu’nu MİT Tırları davasının açılmasından itibaren 14 Haziran 2017’de 25 yıl hüküm giydiği güne kadar hukuki mücadelesinde yanındaydı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin CHP’li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılanma talebini reddetmesi sonrasındaki CHP adına hukuki mücadeleyi sürdüren ve hukuki stratejileri belirleyen de yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek olmuştu.  Anayasa Mahkemesine yapılan itirazlarda da hep ön planda olan, TBMM’de yaptığı sayısız konuşmada hükümeti Anayasa’ya uymaya davet eden Muharrem Erkek, önceki gün TBMM salonuna Enis Berberoğlu ile birlikte girdi.

Erkek, grup toplantısında tutuklanarak cezaevine konan ve 8 ay sonra yeniden TBMM sıralarına dönen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile aynı masada yer aldı. Erkek, Berberoğlu için “Hoş geldin aramıza Enis Berberoğlu” paylaşımında bulundu. Erkek, verilen adalet mücadelesinin Türkiye hukuk tarihine geçtiğini ifade ederken, Berberoğlu, bu süreçte Erkek'in önemli katkıları olduğunu söyledi.

İbrahim Akın Kazancı