Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan ile İYİ Parti Bayramiç İlçe Başkanı Ziya Erol, yolu olmayan atıl durumdaki köprünün takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Bayramiç-Çan Karayolu kapsamında, çevre yolunun bir parçası olarak inşaat edilen  ancak çalışmaların durmasıyla öylece kalan köprü, yıllardır kullanılamıyor olması dikkat çekiyor. Bilindiği üzere; Bayramiç-Çan Karayolu çalışmaları 2016 yılında başladı. Bu kapsamda Bayramiç’e çevre yolu yapılması planlandı. Çevre yolu kapsamında da Menderes Çayı üzerine, Batak Ovası mevkiine bir köprü yapıldı. Köprü yapıldı yapılmasına ancak her iki tarafından da bağlantı sağlanmadı. Yüklenici firmanın yaşadığı sorunlar nedeniyle çevre yolu güzergahında ve köprü etrafında bulunan arazilerin kamulaştırması bitirilmedi.
Geçtiğimiz günlerde köprüyle ilgili bir gelişme yaşandı. Köprünün 3,5 ay gibi bir üre içerisinde tamamlanacağı açıklandı. Millet İttifakı’nın ilçedeki temsilcileri olan CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan ile İYİ Parti Bayramiç İlçe Başkanı Ziya Erol, köprüde incelemede bulundu. Fidan ve Erol, yolu olmayan atıl durumdaki köprünün takipçisi olacaklarını dile getirdi. Fidan, “Köprünün yaza kadar kullanıma açılacağı vaat edildi, bekleyip göreceğiz. Yıllardır ölü yatırım olarak kalan köprünün halkın hizmetine sunulması yönünde beklentimiz var. Halkımızın parasının böyle heba edilmesine daha fazla göz yummayacağız. Köprünün durumunu yakından takip ediyoruz, herkesin bilmesini isteriz” dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı