Korona salgını nedeniyle Skype sosyal iletişim platformu üzerinden gerçekleştirilen toplantıya, Dimitris Fotakis, Dr. Eleni Maloupa, Myrto Siapardani, Kristina Vidoviç, Andrea Leonte, Tamara Rodriguez, Katarína Katušcaková ile ÇOMÜ’den Prof.Dr. Kemal Çelik ve Prof.Dr. Harun Baytekin katıldılar.
 
 
ÇOMU AB projelerinden olan Wild MAP (Tıbbi ve Aromatik Bitkiler) konulu uluslararası projenin teknik toplantısına ÇOMÜ’den Prof. Dr. Kemal Çelik ve Prof. Dr. Harun Baytekin konuşmacı olarak katıldılar. Toplantıda tıbbi bitki yetiştiriciliğinin insan ve hayvan sağlığındaki önemi, bölge ekonomisine katkıları tartışıldı.
 
“İYİ YAŞAM TEMASI ÖN PLANA ÇIKIYOR”
 
Proje ekibi tarafından görüşlerine başvurulan Prof. Dr. Kemal Çelik, "Sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya ve yaşamın her geçen gün daha da önem kazanmaya başladığı dünyamızda “İyi Yaşam” teması içerisinde sağlığın giderek ön plana çıktığını ve günümüz modern tıbbında kullanılan pek çok ilacın bitkilerden elde edildiğini, bunun Çanakkale için önemli bir yatırım alanı olduğunu söyledi.
 
“PROFESYONEL ELLER TARAFINDAN YAPILMALI”
 
Ülkemizi temsilen görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Harun Baytekin ise, "Türkiye’nin bitkisel ilaç, bitki kimyasalları, gıda katkı maddeleri, kozmetik ve parfüm sanayi ile boya sanayi gibi önemli sektörlere hammadde temin eder pozisyonda olması nedeniyle, tıbbi ve aromatik bitkiler ticaretinde önde gelen ülkeler arasında olduğunu ifade ederek, özellikle Kazdağları coğrafyasından elde edilen çok sayıda tıbbi bitkinin "tamamlayıcı tıp alanında" kullanıldığını bunun profesyonel eller tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.
 
Mine Tarım