Çan Belediyesi ilçedeki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla başlattığı kampanyalara devam ediyor. Semt pazarında askıda pazar uygulaması yürüten belediye, esnafa çeşmeden sıcak çorba ikramında da bulunuyor.
 
Sosyal Belediyecilik uygulamaları kapsamında başlatılan ve veren elin alan eli görmediği uygulamada, Çan Belediyesi tarafından yardımseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenmek için pazar girişinde yerleştirilen dayanışma standı, vatandaşların büyük ilgisini çekerken pek çok vatandaş, ihtiyaç sahipleri için askıya pazar poşeti bıraktı. 
 
Uygulamanın bundan sonra her hafta devam edeceğini belirten Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Pazar alışverişi yapmaya gücü yetmeyen hemşerilerimiz için ‘Askıda Pazar’ projemiz kapsamında sebze, meyve ve her türden pazar alışverişinizi pazaryerinin girişine asabilirsiniz. İhtiyacı olan askıdan alsın uygulaması ile paylaşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Geleneğinde ve kültüründe paylaşmanın önemini bilerek yaşayan toplumumuz zor günlerde vatandaşlarımızın yanında yer alıyor. Pazardan alışveriş yapan vatandaşımız, kendi ihtiyaçlarının yanı sıra ihtiyaç sahipleri için de alışveriş yaparak askıya bırakıyor, mutluluğunu birlikte paylaşıyor. Askıya as, iyiliğini paylaş” dedi. Öz öte yandan Pazar esnafına çorba ikramında da bulunuyor. Önceki gün çorba hayrının Çanakkale El Sanatları Kurucusu ve onu temsilen İsmail Bütün'ün babası, Ergüven Bütün'ün dedesi Ahmet Bütün adına yapıldığını kaydeden Öz, teşekkür etti.
 
Hasan Sami Er