Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz ilçede yıpranan bayrak nedeniyle belediyeye yönelik yapılan eleştirileri yanıtlayarak, bayrağın yenisiyle değiştirildiğini söyledi.
 
Açıklama yapan Emre Öz, “İlçemiz halkına hizmet için tüm kurumların kendi sorumluluk alanları ve yetkileri vardır. İşleyişin ve sosyal yapının dengeli olabilmesi için her kurum kendi sorumluluk alanında gerekli hizmetleri vermekle yükümlüdür. Son günlerde yaşanan sosyal medyada vicdani hassasiyetimiz çarpıtılarak ilgili konunun linç girişimine dönüştürülmeye çalışıldığı gördüğümüz üzere açıklama yapma gerekliliği doğmuştur. 2019 seçimlerinden sonra Ayvacık Stadyumu, Kapalı Yüzme Havuzu ve Kapaı Spor Salonu ile ilgili yetki, karar ve sorumluluk yetisi Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Ayvacık Belediyesinden alınmıştır. Belediyemiz stadyumu ile olan faaliyetlerinde ilgili müdürlük ile yapılan yazışmalar sonucu kullanılmaktadır” dedi.
 
“HİÇBİR TÜRK VATANDAŞININ BAYRAK İNANCINI VE SAYGISINI SORGULAMAYIZ”
“Belediyemiz tüm kurumlara eşit mesafede ve saygı içerisinde bir prensip izlediğinden sorumluluk sahası olmayan bölgelerde ve kurumlarda talep olmadığı sürece müdahalede bulunmamaktadır” diyen Öz, “Biz hiç bir Türk vatandaşının sosyal, kültürel ve siyasi görüşü ne olursa olsun şanlı bayrağımıza olan inancı ve saygısını asla sorgulamayız, bu tartışması mümkün bile olmayan bir konudur. Bilgi aldığımız anda gururla, yıpranan bayrağımızı yenisi ile değiştirdik. İlgimiz, sorumluluğumuz olmayan bir yerde olmadığından fark edilmeyen , ancak ilgisiz kalmayarak anında müdahale ile şanlı bayrağımızı göndere çektik. Belediyemiz tüm vatandaşlarımıza hizmet etme prensibi ile çalışmaktadır. Eleştiriler ve tavsiyeler bizim için çok önemlidir ve bizleri mutlu eder. Ayvacık hepimizin ve her bir bireyin mutlu ve huzurlu yaşayabileceği bir ilçe olmayı hedefleyerek hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın ailemiz olduğunu düşünerek birlikte çözümleyerek ve herkesi dinleyerek çalışıyoruz. Ancak konu şanlı bayrağımız olduğunda her bir personeline ve başkanımıza 24 saat ulaşabileceği ve samimiyetle uyarılabileceği halde bir takım çirkin ithamlarla ve kamuoyu oluşturma çabasını üzülerek izliyoruz. Kendilerinin de eleştirdiği kurumun işleyişini çok iyi bildiği ve hepimizin sorumluğunda olan bu konunun art niyetle dile getirilmediğine inanmak istiyor aksini düşünerek bayrağımızı çirkince kullandıklarını düşünmek istemiyoruz. Yine de bize bayrağımızı bir kez daha dalgalandırma fırsatını verdiği için kendilerine teşekkür ederiz. Herkesin bildiği gibi şanlı bayrağımız hepimizin, Ayvacık hepimizin. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki her zaman ve her birimize kolayca ulaşabilirsiniz. Belediyemizin kapılarının tamamı tüm vatandaşlarımıza açıktır” ifadelerini kullandı.
 
Mine Tarım