Çin ilaç firması Sinovak’ın geliştirdiği Coronavak aşısı Türkiye’ de uygulanmaya devam ediyor. 1. aşılamanın ardından ikinci aşama başlarken, sağlık çalışanları ikinci aşılarını oldular.

Sağlık çalışanlarının ardından 65 yaş üzeri vatandaşların da birinci doz aşılamaları gerçekleştirildi. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy hastanede büyük bir yoğunluk oluştuğunu kaydederek, büyük ilgi olduğunu belirtti.

65 yaş üzeri vatandaşların aşılama işlemi devam ederken Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Corona virüs servisinde oluşturulan aşılama odalarında sağlık çalışanlarının ikinci doz aşısı ve 65 yaş üzeri vatandaşların birinci doz aşısı vurulmaya devam ediyor.

“AŞILAMA HIZIMIZ VE AŞI OLAN VATANDAŞ SAYISI ÇOK ÖNEMLİ”
Yaşanan aşılama yoğunluğu ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklama yapan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, “Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Coronavirüs servisinde oluşturulan aşı odalarında aşılama çalışmaları devam ediyor. Benim de 2. Doz Aşılama sürecim geldi. Ancak randevum olmasına rağmen aşılamamı yaptıramadım. Çünkü 65 yaş üzeri vatandaşlara da sıra verildiği için yani sağlık çalışanlarının 2. Doz Aşılarının vurulması ile aynı anda da 65 yaş üzeri vatandaşlara 1. Doz Aşıları yapılıyor. Ancak bu bir bilgisayar sistemi ile yapıldığı için sistem durduğu zaman aşılama çalışmaları da duruyor. Aşılama çalışmaları on-line bir sistemde yapıldığı için eğer o sistem çalışmazsa devlet hastanesinde çok ciddi neredeyse diğer bloktan da taşacak şekilde sıra oluşuyor. On-line sistemin durmasından kaynaklı çok uzun süre bekleyen bu yaşlı vatandaşlarımızda durumdan memnun değil. Burada on-line aşı girişlerinin yapıldığı sistemin çalışıyor olması çok önemli. Tabii burada 65 yaş üzerindeki vatandaşların Corona Virüs aşısına yoğun talep gösterdiklerini söyleyebiliriz. Yoğunluğu bölmek adına bir düzenleme yapılarak sağlık çalışanlarının 2. Doz Aşısı için bir aşı odası 65 yaş üzerinde 1. Doz aşılarını olmaya gelen vatandaşlarımız içinde diğer odalar tahsis edilebilirdi. Özetle sağlık çalışanlarının 2. Doz Aşısı işle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 1. Doz aşıları bir karışıklığa da neden oluyor. Ama 2. Doz aşısını olan bazı sağlık çalışanları da rahat şekilde aşılarını olmuşlar. Günler ilerledikçe belki bu karışıklık ve on-line aşı giriş sistemindeki sorunlar çözülür ve aşılama çalışmaları hızlı bir şekilde yapıldı. Corona Virüs aşısından çok büyük bir beklentimiz var. Çünkü Coronavirüs aşısı olmasaydı eski hayatımıza yani Corona Virüs’ten önceki hayatımıza geri dönmemiz pekte mümkün gözükmüyor. Biliyoruz ki okullarda yüz yüze eğitimin başlaması durumunda henüz bir netlik yok. Burada tedbirler kapsamında da çok sayıda işyeri aylardır kapalı ve esnaf gerçekten de çok zor durumda. Corona Virüs sürecinde hayatlarımız altüst oldu. Bu nedenle aşılama hızımız çok önemli. Aşılama miktarımız çok önemli.  Aşılama konusunda aksaklıklar ya da sıkıntılar yaşanırsa bu durumlar süreci çok etkileyecektir” dedi.

Özel Haber: Ogün İnal