Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) koordinatörlüğünde ve Büyük Ortadoğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (BOSEV) yerel ortaklığında yürütülen iHeal (www.iheal.eu) isimli proje kapsamında bir haftalık eğitim programı tamamlandı.
 
Projede Yaşlıların Dijital Sağlık Okuryazarlığında Yeteneklerinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Bu hafta düzenlenen öğrenme, öğretme, eğitim etkinliğinde, ortak ülkelerden eğitimcilerle proje ve tüm çıktıları çevrimiçi atölye çalışmasında paylaşıldı. Projenin sonraki uluslararası proje toplantısı ve çoklayıcı etkinliği öncesinde eğitimciler tarafından sunulacak fikri çıktıların sunumuna yönelik yeni yöntemler, katılımcılarla etkileşimli bir ortamda paylaşıldı. Projede, Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve Avusturya’dan seçkin kuruluşlardan uzman eğitimciler görev aldı. Projede görev alanlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ev sahipliğinde beş gün boyunca etkin bir eğitime tabii tutuldular.
 
Projenin web sitesi www.iheal.eu ve aynı adresten ulaşılan sosyal medya kanallarında projeyle ilgili detaylı bilgiler bulunuyor. Özellikle pandemi sürecinde önemi daha fazla anlaşılan Dijital Sağlık Okuryazarlığı alanında projenin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceği umut ediliyor.
 
Hasan Sami Er