İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da ikamet eden yoksullar için doğrudan temin yolunu tercih ediyor. Çanakkale Belediyesi’nin son yıllarda kooperatifçiliğe çok önem verdiğini belirten Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, “İstanbul tüketicilerin yoğun yaşadığı bir şehir, bu anlamda Çanakkale olarak pay sahibi olmak memnuniyet vericidir. Gayemiz üretici ve tüketicilerin arasındaki halkaları azaltmak, daha ucuz ve sağlıklı ürünlere ulaşılmasına sağlama noktasında rol almaktır” dedi. Bu şekilde üreticilerin daha ucuz, daha sağlıklı ürünlere ulaşabileceğini kaydeden Mutluay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentteki yoksullara ulaştırmak için bildiğiniz gibi gıda kolileri hazırlıyor. Bu doğrultuda sosyal proje kapsamında da Türkiye’nin değişik kooperatiflerinden ürünler alıyor. Çanakkale’den de 20 ton kuru fasulye ve nohut İBB Sosyal Hizmetler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu noktada biz yol gösterici olduk” dedi.
Bir tarım kenti olan Çanakkale’de tarımsal faaliyetlere destek verilmesi ve yerelden kırsala kalkınma adına kooperatifçiliğin gelişmesine katkı sunulması adına atılan adımları ve çalışmaları İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendiren Çanakkale Belediye Başkanı İrfan Mutluay, “İhtiyaç sahibi insanlarımıza gıda desteği sağlamak üzere yürütülen sosyal yardım projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi arasında sözleşme gerçekleştirildi.  Böylesine önemli bir sosyal projeyi uyguladıkları, üretime, üreticiye ve kooperatifleşmeye verdikleri destekleri ve konukseverliklerinden dolayı, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’ı, Sosyal Hizmetler Müdürü Neval Gündoğan Arslan’ı ve projenin parçası olan S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulunu kutluyorum” dedi.

“AMACIMIZ ÇANAKKALE’DE ÖRNEK BİR KOOPERATİF MODELİ YARATMAK”
Mutluay Çanakkale Kentsel Hizmetler Mühendislik, Müteahhitlik, Ticaret ve Sanayi AŞ’nin Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile S.S. Çanakkale Troia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine ortak olduğunu ve asıl amacın Çanakkale’de örnek bir kooperatif modeli yaratmak olduğunu kaydetti.
Yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmanın da önemli bir destekçisi olan kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan İrfan Mutluay Çanakkale Belediyesi olarak kooperatifleşmeyi desteklediklerini, bununla ilgili yerel kalkınma birimi oluşturulduğunu belirtti.
Kooperatiflerin coğrafi işaret, ürünlerin pazarlanması ve üreticiye katkı ve değer sağlamak adına büyük rol üstlendiğine dikkat çeken Mutluay, hem üretimin desteklenmesi, hem de yeşil alanı arttırmak adına Çanakkale Belediyesi’nin aktif rol üstlendiğini, öte yandan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı da oluşturulduğunu ifade etti. Mutluay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşme de yapmak istediğimiz şeyin bir parçasıdır aslında. İstanbul tüketicilerin yoğun yaşadığı bir şehir, bu anlamda Çanakkale olarak pay sahibi olmak memnuniyet vericidir. Gayemiz üretici ve tüketicilerin arasındaki halkaları azaltmak, daha ucuz ve sağlıklı ürünlere ulaşılmasını sağlamada rol almak” dedi. Bu şekilde üreticilerin daha ucuz, daha sağlıklı ürünlere ulaşabileceğini kaydeden Mutluay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentteki yoksullara ulaştırmak için bildiğiniz gibi gıda kolileri hazırlıyor. Bu doğrultuda sosyal proje kapsamında da Türkiye’nin değişik kooperatiflerinden ürünler alıyor. Çanakkale’den de 20 ton kuru fasulye ve nohut İBB Sosyal Hizmetler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu noktada biz yol gösterici olduk” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım