Büro-İş, Eğitim-İş, Enerji-İş, Kültür Sanat-İş, Genel Sağlık-İş, Tarım Orman-İş, Tapu Çevre Yol-İş, Tüm Yerel Sen ve Ulaşım-İş’in oluşturduğu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde kongresini yaparak seçimlerini tamamladı.
 
Çanakkale İl Başkanlığı görevine Büro-İş Sendikası Çanakkale İl Temsilciliği görevini yürüten Arda Gel oy birliği ile seçildi. Arda Gel bir açıklama yaparak: “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalar Cumhuriyet ve onda simgelenen ilerici değerleri sahiplenip daha ileri taşıma misyonuyla hareket ederken bu tavrın doğal bir sonucu olarak özelleştirmelere karşı kamuculuğu, gericiliğe karşı aydınlanmayı, sermayeye karşı emeği savunur. Bizler de bunun bir neferi olarak görevi kabul ettik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Göreve başlar başlamaz şehirdeki basın kuruluşlarını, STK’lar ile Kamu Kurum ve Kuruluşları ziyaret edeceklerini söyleyen Arda Gel, “Tapu Çevre Yol İş Sendikası Kurucu MYK Üyesi, İl Temsilcisi Murat Badem ve Tarım Orman İş Sendikası İl Temsilcisi Mustafa Helvacı arkadaşlarımızla beraber, ilk olarak değerli basınımızın temsilcilerinden, Çanakkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sayın Hafize Akıncıyı ziyaret ettik” dedi. Arda Gel daha sonra Boğaz Medya Yön. Kur. Bşk. İsmet Akıncı’yı da ziyaret etti. “Sendikamızın basın ile olan ilişkilerini konuştuk” ifadelerini kullanan Gel, “Önümüzdeki günlerde ziyaretlerimize devam edeceğiz” dedi.
 
Hasan Sami Er