1975 yılında yapılan ve balıkçı esnafı için yetersiz kalan Karabiga Limanı ve Balıkçı Barınağı Projesi araştırma ve etüt işleri çalışmalarına başladı.
 
Karabiga Limanı ve Balıkçı Barınağı Projesi kapsamında harita işleri, sualtı araştırma işleri, jeolojik ve jeoteknik işler, proje işleri, fizibilite raporu hazırlanması, ÇED raporu hazırlanması, nazım ve uygulama imar planı hazırlanması işleri yapılacak.
 
Proje hakkında bilgi veren Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi " Beldemiz için çok önemli olan bir projenin daha startını verdik. Liman ve balıkçı barınağı projesine altlık oluşturacak çalışmalar kapsamında oşinografi ve batimetri çalışmalarına başlandı. Başta AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beldemize hayırlı olsun" dedi.
 
“BALIKÇI BARINAĞI VE LİMANIMIZ YETERSİZ KALIYOR”
Elbi daha önce İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu ifadeler yer vermişti: “Karabiga Jumbo karidesimizi sahiplenme açısında bu çalışmamızı önemsiyoruz. Balıkçı esnafımızın bir diğer sıkıntısı Karabiga balıkçı barınağı. Bizim balıkçı barınağımız 1975 yılında yapılmış. Bu balıkçı barınağı artık yetersiz geliyor.  Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Julide İskenderoğlu  aracılığı ile projelerimizi sunacağız. Balıkçı barınağımızı büyütmek istiyoruz. Gümrüklü liman sahamız var, daha fazla tonajlı gemilere hizmet verebilmek için bu limanımızı da büyütmek istiyoruz. Belediyemizin işletmeci olduğu Karabiga Limanı’mızı büyütmeyi önemsiyoruz.” 

Mine Tarım