Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetimi’ni ziyaret etti. CHP İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarette Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Pandemi nedeniyle uzun zamandır bir araya gelemedikleri CHP Çanakkale İl Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette şehir ve gündem dışında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nın taşınacağı yeni il binasının son durumu ile ilgili süreç de görüşüldü.

Ziyaret ile ilgili bilgi aldığımız CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan Çanakkale’deki siyasi partileri ziyaret ediyor. Dün Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yönetimi ile bir araya geldi. Bugün de bizi ziyaret etti. Başkanımızla birlikte siyaset ve ülke gündemini değerlendirdik. Çanakkale yerel siyaseti ile ilgili değerlendirmede bulunduk. CHP’nin yeni yapılacak il binası ile ilgili son durumu görüştük” dedi.

“BU HAFTA BELEDİYEDE SUNUM YAPACAĞIZ, BU AY DA GENEL MERKEZİME GİDECEĞİZ”
CHP’nin Cumhuriyet Meydanı’nın arkasında yapılması planlanan yeni il binasında gelinen aşama ile ilgili de İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “İl binasının proje maketi yapıldı. Belirli bir aşamaya geldi. Bu hafta proje ile ilgili belediyeye sunum yapacağız.  İzin alınca da ay içinde Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğiz ve Genel Merkezi’mize sunum eşliğinde projenin detaylarını aktaracağız. Kış koşulları geçince de yapının çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak’ta uzun yıllardır hizmet veren binanın yetersiz kalması nedeniyle yeni il binasına taşınma kararının alınmasının ardından tapusu alınan binada yıkım işlemleri tamamlanmıştı. İki yılda bitmesi planlanan binanın böylece maket proje çalışması da yapılmış oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda, Belediye İş Merkezi’nin yanında bulunan bodrum dahil 600 metrekarelik binalık alanla ilgili teknik ekip oluşturulmuştu ve ekipte de il yönetiminden ve belediye meclisinden üyeler de bulunuyordu. Gelinen aşamada binanın maket projesi yapıldı, izinler de alınırsa çalışmalara başlanacak. İki yılda bitmesi planlanan yapıda bodrum katı toplantı salonu, zemin katı giriş ve fuaye olarak planlanıyor.

Mine Tarım