Çanakkale’de 28 yaşındaki işsiz genç Abdullah Kiriş paylaştığı son gönderide “Artık kuracak bir hayalim de, hayattan bir beklentim de kalmadı” diyerek, intihar girişiminde bulunmuştu, CHP ve İYİ Parti Çanakkale İl Başkanları İşte Çanakkale gazetesi için bu konuda değerlendirmelerde bulundu. Başkanlar ekonomik ve sosyal durumların üzücü olduğunu belirterek, çözümlere odaklanmak gerektiğine vurgu yaptılar.

CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural; ‘’Gelibolu’daki gencimizin intihar girişimi ülkemizin içinde bulunduğu durumu, gençlerimizin beklenti ve düşüncelerini, ülkede tam bir bölünmüş ve ötelenmişliğin, dışlanmamın ne olduğunu nerelere geldiğini açık açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Şu an bu ve buna benzer olayların hat safhaya gelmemesini ise, ülke insanımızın aile kavramı ve dayanışmanın olabildiğine bağlamak istiyorum. Gençlerimiz maalesef ailelerinden kalan varlıklarını ve ailelerinin desteklerini aldıkları için biraz daha idare edebiliyorlar. Aksi durumda önüne geçilemeyecek daha nice olayları yaşamamız kaçınılmazdır. Gencin intihar girişiminden önce, "28 yıldır kurduğum hayaller gerçekleşmediği gibi, bundan sonrası için de ümidim yok. Bir işim bile yok. Sabıkalı olduğum için nereye başvursam hep pislik gözüyle bakıldı. Oysa ki suçun ne? diye bile sormadılar’ demesi toplumsal çöküşü ve ülkenin yönetilemediğini, devletin sosyal devlet anlayışından çok uzak olduğunu ve benden olanlar bana yeter anlayışının iktidarca önde tutulduğunu göstermektedir. Toplum artık bunları görüyor, halkımız gerçekleri görüyor ve ilk genel seçimde ne yapacağını çok iyi biliyor. Ülkemizin, insanımızın içinde bulunduğu bu ekonomik ve sosyal durum hepimizi son derece üzüyor’’ şeklinde değerlendirdi.

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar da, ‘’ Maalesef ülkemizde gün geçmiyor ki bir vatandaşımız işsizlik ya da gelecek ile ilgili ümitlerini hayallerini kaybettiğinden canına kıymaya kalkışıyor. Bu üzücü olay bu seferde en yakınımızda Gelibolu ilçemizde maalesef başımıza geldi. İktidarın her seferinde kürsülerde Hz. Ömer adaletinden bahsederken kendilerinin adaletsiz bir şekilde sadece 5 müteahhiti kalkındırdıkları ekonomik anlamda adeta dibe çökmüş vatandaşına elle tutulur, gözle görülür hiçbir fayda sağlamadıkları bu üzücü intihar olaylarıyla su yüzüne çıkmıştır. Umudumuz o dur ki en kısa zamanda bu haksız ve adaletsiz ekonomik dağılımın bir vatandaşımızın daha canını yakmadan sona ermesi ve iktidar sahiplerinin bir an önce ekonomik problemlerin çözümü için muhalefetin önerdiği sözlere ve çözümlere kulaklarını açmalarıdır ’ifadelerine yer verdi.

İbrahim Akın Kazancı