Koronavirüs aşı takvimi öncelik sırası belli oldu. Aşı takvimi koronavirüs aşısı öncelik sırası kapsamında kimlerin hangi sırada aşı olabileceklerini gösterdi. Covid-19 aşısı olabilmek için e-nabız üzerinden kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Öte yandan aşı durumu sorgulama da yine e-nabız üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki, kim ne zaman aşı olabilecek?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener, aşı sırası ile ilgili merak edilenler hakkında bilgi verdi.
 
Şener, “Aşıda öncelik sırası ne demek? Aşının bir düzen sistematik olarak yapmak demek. Grupların sırasının geldiği duyurulduğunda randevu ile aşı birimlerine başvurmak gerekiyor. Kritik soruya gelelim peki sıramızı kaçırırsak ne olur? En sonra aşılanma hakkınız olur. Bu arada sağlık çalışanı önceliği başladığı tarihten itibaren 10 gün içinde bitiyor. Sonra diğer gruplara başlanacak” dedi.
 
Covid-19 aşısı öncelik sırası kapsamında ilk etapta sağlık çalışanlarının aşı olacağı duyurulmuştu. Buna göre kamu, özel, üniversite ve vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyerleri ile eczacılar ve eczacı kalfaları da dahil olmak üzere sağlık çalışanları öncelikli olarak aşı olabilecek. Covid-19 aşısı öncelik sırası kapsamında ilk etapta sağlık çalışanlarının aşı olacağı duyurulmuştu. Buna göre kamu, özel, üniversite ve vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyerleri ile eczacılar ve eczacı kalfaları da dahil olmak üzere sağlık çalışanları öncelikli olarak aşı olabilecek.
Hasan Sami Er