Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle beslenme zorluğu yaşayan sokak hayvanları için çalışmalar aralıksız sürdürüldü.

Bayramiç Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Biga Belediyesi, Yenice Kaymakamlığı soğuk kış günlerinde can dostlarını ihmal etmediler. Sokak hayvanları için mama bırakma noktalarına takviye yapıldı.
Eceabat Belediyesi yaptığı açıklamada, “Belediye Zabıta Ekiplerimizce düzenli olarak bakımları sağlanan sokak hayvanlarımıza siz değerli Eceabat Halkı da evlerinizin önüne bir kap su bir kap mama koyarak destek olabilirsiniz” denildi.
 
Biga Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri de sokaklarda yaşayan köpeklere ve kedilere yönelik çalışmalarını düzenli olarak yapmaya devam ederken, soğuk hava şartlarında hayvanların beslenme ihtiyaçları için çalışmaları sıklaştırdı. Ekipler, ilçenin çeşitli noktalarında bulunan beslenme odaklarına mama bırakırken sokak hayvanlarının bulunduğu mesire alanı gibi dış bölgeleri de unutmayarak besleme çalışmaları yaptı.

Yenice Kaymakamlığı da, “Jandarmamız, sokağa çıkma kısıtlamasında kar yağışının da artmasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi, yolda kalan vatandaşlarımızın yardımına koştu” denildi. Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kentte yaşayan sokak hayvanlarına yönelik faaliyetler de devam ediyor. Bu doğrultuda, Veteriner İşleri Müdürlüğünce kent genelinde can dostlarına yönelik gerçekleştirilen sağlık taramalarının yanı sıra Esenler Mahallesi’nde bulunan Kedi Köyü sakinlerinin kontrolleri de haftada iki gün rutin olarak yapılıyor. Öte yandan, kent genelinde bulunan beslenme noktalarının (mama odakları) bakım ve kontrolleri de günlük olarak gerçekleştiriliyor.

Mine Tarım