Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, Pandemi sürecinden etkilenen meslek grubundan olan berber ve kuaförlerin durumunu İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirdi.

Ayhan Engin, “Salgından bir çok meslek grubu etkilendi. Çok zor günleri geride geçirdik Pandemi’de en zorlanan meslek grubunun temsilcisi olarak söylüyorum. Temennimiz ve isteğimiz en kısa zamanda uzmanların bizlere gösterdiği önlemleri alarak bir an önce son bulmasıydı, önlemleri hepimiz ezberledik, temizlik maske mesafe ve sıra aşıya geldi. Aşı Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığına göre öncelikle sağlık çalışanlarına, daha sonra kronik rahatsızlığı olan yaş grubuna ve toplumun risk grubunda çalışan esnaflara yapılacak. Biz de toplumun tam merkezinde yaşayan risk grubunda olan meslek grubu olarak en yakın zamanda aşı sırasının bize gelmesini bekliyoruz” dedi.

Aşıdan sonra birçok meslek grubunun rahatlayacağı düşünülüyor sizin mesleğiniz berberlik kuaförlük nasıl etkilenir?
En zor günleri geride bıraktık, Dünya’da ve ülkede ilk defa yaşanan bu durum ilk başta büyük acemiliklerle sürdürüldü her geçen gün daha büyük tecrübeler deneyimler bazen çok uzun zamanda olması gerekiyor gibi olsa da bu durumlarda kısa zamanda tecrübeler elde ediyoruz bir de en kısa zamanda aşı ile birlikte inanıyoruz, bilim kurulunun bu konudaki uzmanların yaptıkları ile daha toplumun hem sağlık, hem psikolojik olarak devamında da ekonomik açıdan rahatlayacağını görüyorum.

Biliyorsunuz Pandemi sürecinde insanlar evden çıkmamaya her işini evde yapmaya başladılar, saçlarını evde kendileri veya aile bireylerine kestirdiler bu Pandemi’den söyle devam eder mi?
İlk sorduğunuzda bu olunabilir gibi gözükmese de bunun olabilirliği yüzde 1’den öteye geçmez, mesele eğer saçı kesmek ise insanlar saçını makine alır.1 2 5 numaraya kadar saçını kesebilirdi, biz saçını kısaltmak olarak bakmıyoruz, saç erkeklerin önemli bir makyajı görselliği bu sorduğunuz şekilde olmayacağı kanaatindeyim. Ama var olan zaten öyle olduğu bilinen belirli bir yaş grubu büyüklerimizin saçı ile ilgili kendi kendine saçını kesenler var. Ayrıca diyebilirim ki kuaförlere giden kesimde yukarıya doğru bir ivme artış var. Sonuçlarına göre söylüyorum. Çanakkale için söyleyebilirim. Çanakkale'den kuaförden korana virüs bulaşan kimse yok ,ama kuaföre başka yerden bulaşan üç tane vardı. Bu belli zaman sonra Çanakkale'nin küçüklüğüyle ortaya çıktı. Bu neticede kuaföre gitmeyelim gibi bir endişe kalmadı, bunda bir çok kurum gibi benim de payım var, kurumlar denetlemelerini yaptı, biz de arkadaşlarımızı sık sık uyardık. Birimizin yapacağı hata hepimize mal olur, algı oluşturmak anlamında hepimizin işlerini etkiler dedik, arkadaşlara sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum bu kurallara uydular” dedi.

Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim.

İbrahim Akın Kazancı