İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Çanakkale’nin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Çiftçilerin sorunlarını dile getiren Yıldızlar, kentin turizm konusunda da  geri plana atıldığını ifade etti. 

Çanakkale’ye çok fazla yatırımın olmadığının altını çizen Başkan Yıldızlar, çiftçinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

“MEYVECİLİK, SEBZECİLİK VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
Yıldızlar, “Çanakkale dediğimiz zaman ekonomide önce akla meyvecilik, sebzecilik ve hayvancılık geliyor. Ancak insanlar artık meyvelerini satamaz duruma geldiler. Kiraz bahçelerinde kirazlarını toplayamadılar, işçi masrafını dahi karşılayamıyorlar. Sebzecilik dediğiniz zaman hibrit tohum ve ondan gelen bir hastalık var. O tohumu aldığınız zaman ilacını da alıp iki günde bir kullanmak zorundasınız. Bu ilacı kullanınca da maliyeti yükseliyor doğal olarak. Hayvancılıkta ise iyi durumdaydık ama maalesef süt fiyatlarında artırım olduğu için, marketler de büyük payı ele geçirince, süt fiyatlarını artırmayınca, hayvancılık da bitme noktasına geldi. Çiftçiler artık ellerindeki yerleri satıyorlar, traktörleri satıyorlar” dedi.

“ÇANAKKALE İLE TURİZM KONUSUNDA İLGİLENEN YOK”
İYİ Parti İl Başkanı Yıldızlar, Çanakkale’nin Türkiye’deki üç boğazdan birine sahip olduğuna da dikkat çekerek, bölgeye turizm konusunda yeterli desteğin verilmemesinden de yakındı. Yıldızlar, “Çanakkale Boğazımız var, arkamızda Kaz Dağları var ama maalesef burayla ilgilenen ve buraya turizm sahası açan hiç kimse yok. Çanakkale’de Gökçeada ve Bozcaada’da turizm var elbette ancak Pandemi nedeniyle oralar da bitme noktasında. Çanakkale’de turizm odaklı yat limanları olsa, Kaz Dağlarında tesislerimiz olsa turizm de canlanır” ifadelerini kullandı.

“AĞAÇLAR KESİLMEDEN DE ÇALIŞMALAR YAPILABİLİRDİ”
İYİ Partili Yıldızlar son olarak doğanın tahrip edilmesine de tepki gösterdi. Maden çalışmalarıyla ilgili eleştirilerde bulunan Yıldızlar şöyle dedi: “Çanakkale Kaz Dağları’nda 80 civarında şirkete maden araması için satış olduğunu duyduk. Bunların 5-6 tanesi faaliyet gösteriyor. Ancak burada ağaçlar katlediliyor. Doğa ve doğadaki yaşam alanları yaban hayvanları kuşlar,  o alanlarda yaşayan  diğer canlılar için yok oluyor, daha da kötüsü tek içme suyu barajımız tehdit altında kalıyor. Günümüzde çok açık bir şekilde yaşadığımız kuraklığın artık yavaş yavaş hissedildiği böyle bir kış ayında doğanın yaptığı dengeyi hiç bir insan ve teknoloji yapamaz. Tahrip etmeden, yok etmeden  maden arama çalışmalarının  uygun bir yolu olamaz mıydı? Olabilirdi. Çünkü ağaçları keserek değil, bugün otobanlar yapılırken tüneller açılıyor. Tüneller sayesinde ağaçlar kesilmeden bu maden aramasını yapabilirlerdi. Böyle bir varsayım içine girmedikleri için de üzülüyoruz.”