Geçtiğimiz yılın yıllık enflasyonu tüketici fiyatlarında yüzde 14,60, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 25,15 olarak gerçekleşmişti. Bu oran baz alınarak SSK ve Bağ-Kur'luların emekli zammı 8.36 oldu.
Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ile birlikte 7.36 zam alacak. Enflasyon verilerine göre SSK emekli maaşına 8.36 zam yapıldı. Buna bağlı olarak en düşük emekli maaşı 1500 TL’den 1625,40 oldu. Bu artış ile enflasyona ezildiklerini söyleyen emekliler ve emekli dernekleri hoşnutsuzluklarını ifade ediyor.
 
Zamlarla ilgili durumu Bağ-kur Emeklisi Durdane Demir, “Bu zamlar ile her şeye yapılan zamlar yeterli mi, dengeli mi? Merak ediyorum. Yetmiyor, gıdada una, şekere, yağa yüzde 20 zam, elektriğe doğalgaza yüzde 20 zam, ama emekliye yüzde 9 zam nasıl yetsin nasıl enflasyonla başa çıksın? hele evi olmayan kirada olanlar çok kötü durumda, emekliler içinde ayı borçsuz, kredi kartsız geçiren yok. Ne tuhaf son zamlarını geçiren emekliler hayatları boyunca emekliliklerinde rahat etmek için bekledi. Şimdi ne için bekleyecek bilmiyorum. Sadece emeklilerin sorunu da yok elbette, bencillik olur. Memurlarda 3600 Ek göstergeyi bekliyor, emekliler intibakı, öğrenciler borçlarının ertelenmesini bekliyor yani dertsiz bir kimse yok bu ülkede sonumuz ne olur bilmiyorum artık'' dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı