Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar, hafta sonu Dünya’nın birçok ülkesinde tepkilere neden olan WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ar, toplumsal paranoya sonucu panik halleri yaşandığına dikkat çekerek, “Kapitalist sistemde bizler potansiyel tüketiciyiz ve reklamlarla etki altına alınıp istenilen markalara yönlendirilerek satın almalıyız, sistem tarafından kolayca daha çok sömürülmeliyiz, yapılmak istenen tam da budur. Sonuç itibarı ile sistem istediğini başardı, toplumu bir anda etki altına alıverdi” dedi.
 
Milyonlarca kullanıcıya sahip olan platform, WhatsApp sözleşmesi zorunluluğunu duyurması ile birlikte, çok sayıda kullanıcı panik oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar da sosyal medyada yaptığı açıklamada, Whatsapp, veya Facebook paylaşımları ve fotoğraflarımızı kullanacakmış diye kaynağı belli olmayan bir fısıltı bir anda dev gibi büyüdü ve milyonlarca kişiyi etkisine alıverdi. Ekrana bir sürü, ‘İznim olmadan haklarımın kullanılmasından sorumlu değilim’ gibi şeyler yazarak güya kendimizi garantiye aldık, halbuki o yazdıklarımızın hiç bir bağlayıcılığı olmadığını düşünmedik bile. İçine düştüğümüz bu toplumsal paranoya, sistemin kitleleri bir anda nasıl etkisi altına alabildiğinin açık uygulamasıdır. Şunu yakalamalıyız kapitalist sistemde bizler potansiyel tüketiciyiz ve reklamlarla etki altına alınıp istenilen markalara yönlendirilerek satın almalıyız, sistem tarafından kolayca daha çok sömürülmeliyiz yapılmak istenen tam da budur. Sonuç itibarı ile sistem istediğini başardı, toplumu bir anda etki altına alıverdi. Düşünsenize yapmış olduğumuz paylaşımlar aracılığı ile hepimizin zaaf ve beklentileri analiz edilmiş ve kontrol edilir hale gelmişiz şimdi sıra pazarlamada, bence durum bu yoksa çiçek böcek, doğum günü veya hayırlı Cuma’lar mesajlarını ne yapsınlar? Bizim yazdığımız, ‘İzin vermem, yok hakkımı helal etmem’ gibi tırı vırı yazılarınızda kanunen bir bağlayıcılığı olduğunu sanmıyorum” dedi.

Öte yandan Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı.
Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkilere neden olan WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu harekete geçti.
Kuruldan yapılan açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Ayrıca WhatsApp'la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu bildirildi. 
Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurmuştu. KVKK'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, WhatsApp Inc. tarafından, WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyenlerin kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği hatırlatıldı.
 
 
Mine Tarım