Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Işıklar Köyü girişinde köpekler kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü.

2019 yılında yine aynı köyde gerçekleştirilen katliamda 9 köpek, 2 tilki, 1 şahin, 1 kirpi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek katledilmişti. Hayvan sever Sibel Bozkurt ve Arzu Tıkıroğlu dün sabah saatlerinde beslemek için gittikleri bölgede beş tane sokak köpeğini cansız şekilde bulunca durumu yetkili birimlere bildirdiler.

Olayı İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlatan Sibel Bozkurt, “Vicdansızlar yine mesai yapmış. Dün sabah Işıklar Köyü girişinde sokak köpeklerinin beslenmesi için gittiğimizde ölülerini bulduk. Üstelik bir tanesi daha geçen hafta doğum yapmıştı. Hayvanları her gün dönüşümlü olarak Arzu Tıkırığlu ile birlikte besliyoruz. Çok üzgünüm.  Daha önce de 2019 yılında Işıklar Köyü’nde sokak hayvanlarına yönelik adeta kıyım olmuştu. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. Hayvan katilleri ile aynı havayı solumak beni mahvediyor. Hayvan Hakları Yasası çıkmadıkça ve bu kişilere caydırıcı ceza verilmedikçe bunları yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Mine Tarım