Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu A Spor'da Roman vatandaşlara yönelik tepki çekecek bir yorumda bulundu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz de Toroğlu’na tepki göstererek, “Romanlar Çanakkale’mizin kurucu unsurudur, yakışmadı” dediler.

Sivasspor'a 2-1 yenilen Gaziantep FK'de teknik direktör Marius Sumudica maç sonrası sözleşmesiyle ilgili tartışma yaratan açıklamalarda bulunmuştu. "Benim paranın peşinde koştuğum söyleniyor. Paranın peşinde olsaydım çok başka yerde olurdum" diyen Sumudica, "Size maaş indirimi teklifi gelse kabul eder miydiniz? Eşimi arayacağım ve bana para göndermesini söyleyeceğim" demişti.
Sumudica'nın sözlerini eleştiren Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." derken, "Affedersin, çingenelik bu" dedi. "Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" dedi. Toroğlu ayrıca, "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım" diye ekledi.

“ROMANLAR ÇANAKKALE’MİZİN KURUCU UNUSURUDUR”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Toroğlu’nun sözlerine tepki göstererek, “Roman vatandaşlarımıza yönelik ırkçı söyleminden dolayı Erman Toroğlu’nu'nu kınıyorum. Toplumumuzun özbeöz evlatları, Çanakkale’mizin kurucu unsurudur onlar. Biz birlikte varız” dedi.
 
“ROMAN VATANDAŞLARIMIZI İNCİTEN BİR İFADE KULLANMIŞTIR”
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise, “Yakışmadı. Ekran karşısında söz söyleyebilme ve konuşabilme imkanı bulunan kişilerin toplumun her kesimini kucaklaması ve ayrıştırmaması gerekirken, kimlik sorgulaması yapar gibi insanımızı hor görmek kimsenin hakkı olamaz. Şu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi, saygı ve birlik üçgenini muhafaza etmemiz gerekirken futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu roman vatandaşlarımızı inciten bir ifade kullanmıştır. Bizler aynı toprağın birer ürünü, aynı mahallenin çocuğu ve aynı sokağın yavrularıyız. Bizi bizden ayırmaya çalışan bu ifadelerin sahibi futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu'nu şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım