Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oluşturulan komisyon aracılığıyla işveren yetkililerine işyerlerinde salgın tedbirleri ile ilgili eğitim düzenlendi.

Eğitim sorumluları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Bakar ve Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gamze Çan tarafından düzenlenen online eğitime 50 ve üzeri çalışan istihdam eden işyeri yetkilileri yoğun ilgi gösterdi. Eğitime ayrıca Komisyon üyeleri Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek danışmanı Hayrettin Karacan, Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri İşletmecileri Derneği (OSBG) Başkanı Arzu Bendeş ve İl Sağlık Müdürlüğü Doktoru Ömer Faruk Özaslan katıldılar.

Çanakkale İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla kurulan Komisyonun çalışmaları kapsamında 50 ve daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinde salgın tedbirlerinin uygulanmasında işyerleri tarafından görevlendirilen personeller salgınla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi oldular. Komisyonun 50 ve daha fazla çalışan bulunan işyerlerinde salgın tedbirlerinin uygulanması ile ilgili takibinin yapılacağına ve bu kapsamda çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi