Her gün yeni bir şubesi açılan zincir marketlerin yarattığı çevresel kirlilik vatandaşları usandırdı. Rüzgarın etkisiyle yol kenarlarına savrulan çöpler kentin görselliğini bozuyor.
 
Medeni bir şehrin olmazsa olmazı sayılabilecek marketlerin, gün geçmiyor ki yenisi açılmasın. Bakkal yerine geçebilecek küçük boyutlarda apartman, site gibi yerlerde açılan marketlerin olumlu sunumlarının yanında, olumsuzlukları da şehrin hijyen yapısını bozmaya başladı.
 
Özellikle gürültü açısından apartman sakinlerinin şikâyetlerine mazhar olan marketlerin çöpleri de vatandaşları bezdirdi. Bu konuda vatandaşlar oldukça fazla şikâyette bulunduklarını belirttiler. Atıklarının fazla olması ve çöp konteynırlarının çabuk dolması ile taşan çöplerin rüzgârla beraber mahallelere yayılması çirkin görüntülere sebep oluyor. Belediyenin yetişemediği bu durumlar karşısında zaten Pandemi günlerinde bunalmış olarak yaşayan halk, hijyenin kaybolduğu bu noktalarda sıkıntılı günler geçiriyor. Şikâyetlerini yetkililere ilettiklerini, ancak henüz bir netice alamadıklarını söyleyerek, marketlerin hizmetlerinden memnun olsalar da çöpleriyle baş edemediklerini belirttiler.
 
Hasan Sami Er