Genel Sekreter Sema Sandal, SEBA BİO Enerji A.Ş. yetkilisi Gülçin Semizoğlu ve Proje Koordinatörü Gökhan Doğru’dan oluşan ÇTSO Proje Heyeti, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı   Mustafa Ali Yurdupak’ı makamında ziyaret ederek onaylanan II.UR-GE Projesi hakkında bilgi verdi. Ticaret Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede Çanakkale’nin ağaç, orman ve mobilya kapasitesi hakkında bilgi verilerek, üç yıllık sürecek proje kapsamında gerçekleştirilmesi hedeflenen iş planı hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.
“ İhracata  Faaliyetlerini Destekleyerek Rekabet Güçlerini Aşacağız”
Odanın yürütmekte olduğu projeler hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Odamız bölgemizin proje üretim merkezi gibi çalışıyor. Öncelikli sektörlerimizi yurt dışı pazarlara taşımak üzere; Avrupa Birliği ve Devletimiz tarafından sağlanan proje çağrılarını takip ediyor ve Yönetim Kurulu olarak sektörlerimize uygun çağrılara başvuru yapıyoruz. T.C. Ticaret Bakanlığımız tarafından, İhracatın Desteklenmesi programı kapsamında yürütülen UR-GE programı; firmalara %75 oranında hibe desteği sağlayarak, yurtdışına açılma sürecinde firmalarımıza destek sağlanmasını amaçlayan bütünsel bir bakış açısıyla sürdürülmektedir. Üç yıl sürecek olan projemizde; ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma olmak üzere üç olgunluk seviyesi bulunmaktadır. 2017 yılında bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan gıda sektörüne yönelik başlattığımız Gıda UR-GE Projemiz, bir yılı aşkın yürütülen, saha çalışmaları, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda ilk meyvelerini vermeye başladı. Şubat 2019’da Gıda UR-GE Projemiz kapsamında gerçekleştirilen Dubai Yurt Dışı Pazarlama faaliyetine katılan firmalarımızca gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde sağlanan temasların iş bağlantılarıyla sonuçlanması bizleri son derece memnun etti. AB tarafından finanse edilen COSME projemizde firmalarımızı dünya üzerinde gerçekleştirilen sektörel toplantı ve ikili iş görüşmeleriyle eşleştiriyor, bu sayede firmalarımızı dünya pazarına uyumunda destek oluyoruz. Firmalarımız Odamızca yürütülen projeler dahil olmak ve süreçler hakkında bilgi almak üzere proje birimimize başvuru yapabilir. Çanakkale iş dünyası olarak piyasalarda oluşan daralmayı ancak üyelerimizin ihracata yönelik faaliyetlerini destekleyerek ve rekabet güçlerini arttırarak aşabileceğimize inanıyoruz.”
Semizoğlu konuşmasının devamında proje ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Yeni projemiz ise yine bölgemizin öncelikli ve yüksek katma değer yaratma potansiyeline sahip; ağaç ve orman ürünleri ile mobilya üretim sektörünü uluslararası pazarlarda rekabet edebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda 20 firmamızın katılımlarıyla hazırlanan II. UR-GE Projemiz Ticaret Bakanlığımız tarafından onaylandı. Projemizde ilk faaliyeti olan ‘İhtiyaç Analizi’ çalışmasına Haziran ayından başlamayı hedefliyoruz. Projemize katılmak isteyen sektör temsilcilerimiz Odamızın Proje birimi ile irtibata geçerek detaylı bilgi alabilir” dedi. Semizoğlu açıklamasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 


Kaynak: Haber Merkezi