Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Filibe şehrinde faaliyetlerini sürdüren Bulgar –Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) üyelerinden oluşan heyet iş görüşmelerinde bulunmak amacıyla  ü Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan ve yaklaşık iki saat süren toplantıda, Filibe ve çevresindeki yatırım ve iş ortamı imkânlarının tanıtımının ardından, Biga ile Bulgaristan arasında mevcut olan ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı olarak yatırım ve işbirliği potansiyelinin hareket geçirilmesi için yapılması gerekenler ele alındı.
Toplantıda, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Erdoğan, Cüneyt Oflaz ve Tevfik Başarır, Oda üyeleri ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu hazır bulundu. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan yaptığı açılış konuşmasında “Biga’nın sosyo-ekonomik yapısı hakkında genel bilgilendirmeden sonra Bulgaristan ile ticari işbirliklerinin gelişmesi adına yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Doğan, asıl konunun ihracatı artırmak olduğunu belirterek, “Biga, Bulgaristan’a çok yakın, kültür bağlarımız çok kuvvetli. Hepimiz iş insanlarıyız, tarihsel bağlarımız var ve hepimiz bugün sanayimizi, ticareti ve işbirliklerimizi artırmak istiyoruz. Biga TSO üyelerinin büyük çapta ihracatları var. Bundan sonra ihracatımızı daha güçlü bir şekilde, Bulgaristanlı iş adamlarımızın da katkılarıyla artırabiliriz. Amacımız ticaretimizi, sanayinizi geliştirmek, ihracatın önünü açmak ve ülkelerimizin ticaret hacmini büyütmek” dedi.
Biga ve Bulgaristan arasındaki iş hacminin artırılmasına yönelik hamlelerin ve ciddi kabiliyetlerin olduğunun altını çizen Bulgar-Türk İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Donka Koleva ise ilk kez Biga’ya geldiğini ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu, Biga ile ticaret köprüleri kurmak istediklerini belirtti. Koleva ayrıca Filibe’deki yatırım fırsatları ve devlet destekleri hakkında bilgiler verdi ve Bigalı iş insanlarını yatırım yapmaları için Bulgaristan’a davet etti. Koleva konuşmasının devamında, “Umarım yakın zamanda çok iyi iş birliklerine imza atacağız. Bu işbirliği sadece ticareti kapsamıyor, iki devlet, iki kültür olarak komşuluğumuzu daha da pekiştireceğiz. Birlikte yapabileceğimiz güzel işler var diye düşünüyorum, bu işbirliğini sağlamak için sizleri Bulgaristan’a davet ediyorum. İki taraftaki iş insanları faaliyet alanlarına göre ayırıp bir araya getirelim ki daha çok iş konuşalım” dedi.

 


Kaynak: Haber Merkezi