Avukat dedesi Tuncer Karaca ve teyzesi Eski Baro Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu’nun yanında stajını tamamlayan Ali Tunç Karaoğlu cübbesini giyerek avukatlık ruhsatına aldı.

Küçük yaşta Avukat olmak için çalışan Ali Tunç Karaoğlu,  üniversite tahsilinin ardından dedesi ve teyzesinin yanında avukatlık stajını başarıyla tamamladı.  Stajını da başarıyla tamamlayan Ali Tunç Karaoğlu, önceki gün düzenlenen törenle çocukluk hayali olan avukatlık diplomasına kavuştu. Pandemi kurallarına uyularak Ali Tunç Karaca için Çanakkale Barosu’nda bir ruhsat töreni düzenlendi.   Düzenlenen ruhsat törenine Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, dedesi Av. Tuncer Karaca, önceki dönem Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, ailesi ve avukat arkadaşları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, “Tunç, çok aktif bir kardeşimiz ve bu dakikadan itibaren de Çanakkale Barosu’nun her türlü organizasyonunda hep aktif oldu, içinde oldu.  Çanakkale Barosu’nu çok yerde de temsil etti bu anlamda da teşekkür ediyorum.  Bu çalışkanlığı ile iyi bir avukat olacağına inancımız tam. Tunç ile beraber Çanakkale Barosu ailesi, büyüyor ve yükseliyor.  Çanakkale Barosu’nda birbirimizin sevenlerini dahil edebiliyorsak, önceki dönem Baro Başkanımız Tülay Ömercioğlu’nun çok büyük emekleri ve başkanlık dönemi sürecini iyi yönetmesi ile  Çanakkale Barosu Türkiye’de Barolar içerisinde, mülkiyeti kendisine ait olan  sayılı barolardan bir tanesi. Onun için Baro’ya verilen katkılardan dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan’ın konuşmasının ardından yemin törenine geçildi.  Törende okunan “Hukuka,  Ahlaka, Mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim” yemini tekrarlayan Ali Tunç Karaoğlu and içti. Yeminin ardından Baro Başkanı, Ali Tunç Karaoğlu’na ruhsatını verirken, cübbesini ise Avukat dedesi Tuncer Karaca ve Eski Baro Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu giydirdi.

İbrahim Akın Kazancı