Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş Pandemi’den dolayı zor günler geçiren ada esnafının yaşadığı sorunların çözümü için AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a mektup yazdı.
 
Başkan Muharrem Serttaş Bülent Turan’a yazdığı mektubunda esnafın içinde bulunduğu durumu anlatarak, çözüm talebinde bulundu. Borçların ertelenmesini ve esnafa nakdi yardım yapılmasını isteyen Serttaş, “Bu sorunları ancak sizlerin Ankara’dan elinizi uzatarak çözülebileceğine inanmaktayım” dedi.   Serttaş mektubunda, “ Gökçeadalı esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne ve Halk Bankası’na olan borçlarının ödeme günü gelmiş olan ve 2021 yılı içerisinde ödenecek taksitlerinin en az bir yıl faizsiz olarak ertelenmesini, esnaflarımızın vergi, SSK, Bağkur, elektrik ve benzeri ödemelerinin bir yıl faizsiz ertelenmesini, çiftçilerimizin Ziraat Bankasına ve diğer bankalara olan borçlarının ödeme günü gelmiş taksitleri ile 2021 yılı içerisindeki taksitlerinin 1 yıl faizsiz ertelenmesini, bütün esnaflarımıza, geri dönüşümü olmayan nakdi yardım yapılmasını, ÇKS, HKS VE AKS sistemlerine kayıtlı olan çiftçilerimize tohum, gübre, mazot ve benzeri ihtiyaçları karşılamak için yardım yapılmasını istiyoruz” dedi.
 
Başkan Muharrem Serttaş mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Saygıdeğer Grup Başkanım, mümtaz dostum. Öncelikle Gökçeada’dan saygı ve sevgi yüklü selamlarımı iletiyorum. Bir milletvekili olarak, Gökçeada’mızın, sosyokültürel yapısını, ekonomik yaşamını, coğrafi konumundan dolayı müzmin sorunlarını en az benim kadar bildiğinizden zerre şüphem yoktur. Çünkü her milletvekilinin seçim bölgesini karış karış bilmek zorunluluğu muhakkaktır. Hiç şüphesiz ki adamıza yapılan hizmetlerde katkınız ve emeğinizin olduğunu biliyorum ve teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerde bazıları modern mezbahane, toplum sağlık merkezi ile halk sağlığı merkezi hizmet binalarıdır.  Bu mektubu yazarken, Saygıdeğer kaymakamımız Sayın Dr. Serhat Doğan beye herkese ve her konuya pozitif yaklaşımlarından dolayı teşekkür etmeden geçemem, eğer sayın kaymakamımıza hakkını teslim etmez isem nankörlük yapmış olurum.
Gerek saygıdeğer insan Dr. Serhat Doğan bey kaymakamımız gerekse saygıdeğer insan Belediye başkanımız Ünal Çetin bey ile tüm siyasi parti ilçe başkanlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz Gökçeadamız ve Gökçeadalı hemşerilerimizin ortak sorunlarımızın çözülmesi noktasında gayret göstermektedirler. Saygıdeğer insan sayın başkanım, sizin asil bir insan olduğunuzun bilincinde olan bir hemşeriniz olarak bu mektubu yazmaktayım.
 Dünyanın ülkemizin üzerine bir kara bulut olarak çökmüş olan COVİD – 19 virüsü her yeri olumsuz etkilemiş olup, bu ekonomik, sosyal ve benzeri olumsuz etkiler Gökçeada’mızın coğrafi konumundan dolayı diğer bölgelere göre daha büyük ölçülere ulaşmış bulunmaktadır.  Bu çok kötü şartlar yerelden kaynaklanmadığı  gibi, bu sorunları ancak sizlerin Ankara’dan elinizi uzatarak çözülebileceğine inanmaktayım.  Gökçeadalılar olarak sizlerden şu adımların atmanızı istiyoruz. Bunlardan birincisi Gökçeadalı esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifine ve Halk Bankası’na olan borçlarının ödeme günü gelmiş olan ve 2021 yılı içerisinde ödenecek taksitlerinin en az bir yıl faizsiz olarak ertelenmesini, esnaflarımızın vergi, SSK, Bağkur, elektrik ve benzeri ödemelerinin aynı şekilde bir yıl faizsiz ertelenmesini, çiftçilerimizin Ziraat Bankası’na ve diğer bankalara olan borçlarının ödeme günü gelmiş taksitleri ile 2021 yılı içerisindeki taksitlerinin 1 yıl faizsiz ertelenmesini, bütün esnaflarımıza, geri dönüşümü olmayan nakdi yardım yapılmasını, ÇKS, HKS VE AKS sistemlerine kayıtlı olan çiftçilerimize tohum, gübre, mazot ve benzeri ihtiyaçları karşılamak için aynı yardım yapılmasını, işyerlerinin kapatılması sonucu işten çıkarılan hemşerilerimize Gökçeada’mıza özel olarak her ay karşılıksız nakdi yardım ile  her ay gıda, yakacak ve benzeri ihtiyaç maddeleri yardımı yapılmasını istiyoruz. Saygılarımla” ifadeleri yer aldı.
 
Mine Tarım