Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, geçen cuma akşamı saat 21.00 itibariyle başladı. Çanakkale'de de, koronavirüs tedbirleri kapsamında  Türkiye'de olduğu gibi sokağa çıkma yasağı devam ederken, kentte kısıtlamalara genellikle uyulduğu belirtildi. Çanakkale meydan cadde ve sokaklarında görülen yoğunluk ise yerini sessizliğe bıraktı. 
 
Hafta içinde Bilim Kurulu toplantısının yapılacağı duyulduktan sonra tüm gözler toplantı bitiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Toplantımı bitimde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı. Corona Vrüs vaka saylarının hızla arttığını ve alınan önlemleri daha da arttırıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta içinde saat 21.00 ile ertesi sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını ifade etti. Erdoğan, hafta sonlarında ise Cuma günleri saat 21.00’ de başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması “Tam Kapanma” diye isimlendirilen, Cumartesi ve Pazar günlerini’ de kapsayacak, 56 sat sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağını ve sokağa çıkma kısıtlamasının da pazartesi sabahı saat 05.00’ e kadar devam edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Corona Virüs önlemlerini arttıran bazı maddeleri de canlı yayında yaptığı konuşmada açıklarken. Salı günü saat 21.00 itibari ile hafta içi uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Cuma gününe gelindiğinde ise tüm hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeni ile vatandaşlar hazırlık yaptı. Çanakkale’ de Cuma günü hareketli geçti özellikle marketler hafta sonu için alışveriş yapan Çanakkaleliler ile doldu. Fırınlar ise fazla ekmek alınması nedeni ile adeta ekmek satmaya yetişemedi. Cuma günü ket merkezinde kurulan Cuma Pazarı’nda ise özellikle yeni çalışma düzenlemesi ile saat 16.00’ya kadar çalışan memurlarında işten çıkması ile sebze ve meyve reyonlarında yoğunluk yaşandı. Bazı reyonlarda sebze ve meyvenin kalmadığı gözlemlendi. Çanakkaleliler iki gün sürecek olan sokağa çıkma yasakları nedeni ile tüm Türkiye’de olduğu gibi gereğinden fazla alışveriş yaptı. Cuma gün yasakların başlamasına 4 saat kala marketlerde fırınlarda bakkallarda ekmek kalmadı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise hafta sonunu da kapsayacak olan ve Pazartesi sabahı saat 05.00’ te sona erecek olan sokağa çıkma yasağı başladı. Yasağın başlaması ile birlikte Çanakkale sokakları adeta paket servis yapan motosiklet ve araçlara kaldı. 21.00’dan itibaren emniyet güçleri sokağa çıkma yasakları nedeni le caddelerde, sokaklarda ve meydanlarda nöbet tuttu. Sadece hastaneye yada nöbetçi eczaneye giden vatandaşlara izin verildi.

YASAĞIN İLK GÜNÜNDE SOKAKLAR YOLLAR VE CADDELER BOŞ KALDI
Yasağı ilk günü olan Cumartesi günü ise sokaklar caddeler bomboştu. Yasağı fırsat bilen Çanakkale Belediyesi Demircioğlu caddesinden İskele Meydanı’na kadar giden yolda trafik işaretlerini yenileme çalışması yaptı. Fırınlar, büfeler, bakkallar ve marketler açıktı. Vatandaşlar Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar yürüyüş mesafesindeki satış yerleri giderek başta ekmek olmak üzere ihtiyaçlarını satın aldılar. Emniyet kuvvetleri ve motosikletli polisler sokak aralarında da sokağa çıkma kısıtlamalarına uyulup uyulmadığını kontrol ettiler. Ayrıca yaya olarak kent merkezini dolaşan devriyelerde alışveriş için sokağa çıkan vatandaşların alışverişlerini bitirip evlerine dönmeleri konusunda Çanakkalelileri uyardılar. Saat 17.00’a kadar yürüyüş mesafesinde olmak kaydı ile vatandaşların acil ihtiyaçları için alışveriş yapmalarına müsaade edildi. Sokağa mazeretsiz ve acil kuralları dışında çıkanlara 3.150 TL idari para cezasının da kesilecek olması yasak ihlallerini engelledi. Çanakkale sokak köpekleri, kediler ve sahillerde ise martılara kaldı. Bu arada hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeni ile Çanakkale belediyesi ve hayvan severlerin sokaklara bol miktarda su ve mama koydukları da gözlerden kaçmadı.

Ogün İnal