Korona virüs tedbirleri doğrultusunda hafta sonu tüm gün sokağa çıkma yasağı ilan edilince Pazar Pazarının kurulmaması kararı alındı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden akşama kadar Cuma  pazarında yoğunluk oluşturdu.

Cuma gününün gelmesiyle beraber vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağı için Cuma pazarına akın etti. Pazarın tüm giriş ve çıkışlarında zabıta ve polis ekipleri devamlı olarak maske ve yaş kontrolü yaptı. Cuma pazarının yükü biraz da Pazar gününe kalıyordu. Fakat Pazar pazarı kurulmayınca vatandaşlar teze ve doğal sebze ile meyve alabilmek için erken saatlerde pazara gelip haftalık alışverişlerini tamamladılar. Pazardaki yoğunluk fazla olmasına karşın vatandaşların maske tedbirine uyduğu görüldü. İhtiyaçlarını karşılamak için pazarda sabahın erken saatlerinden akşam vaktine kadar tüm yoğunluk oluşturan vatandaşlar çeşitli ürünler arasında en fazla yiyecek ürünlerine talep gösterdi. Pazar esnafları daha çok C vitamini ağırlıklı gıdalara talep olduğunu bununla birlikte sağlıklı ve bağışıklık güçlendirici diğer sebze ve meyvelere yoğun ilgi olduğunu belirtti.

DOMATES FİYATLARI TAVAN YAPTI
Geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici fiyatları bazında fiyat artış verilerini açıkladı. Verilere göre, kasımda en yüksek fiyat artışı yüzde 66,93 ile domateste gerçekleşirken, en çok ucuzlayan ürün yüzde 14,68 ile limon oldu. Domatesi yüzde 25,18 ile kabak, yüzde 24,35 ile karnabahar izledi. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak denetimlerle gerçekleştirilen Cuma Pazarına vatandaşlar hem fiyatların uygun olması hem de ürünlerin taze olması sebebiyle yoğun ilgi gösteriyor. Bu hafta da kısıtlamalar nedeniyle ilginin daha fazla olduğu Cuma pazarında meşhur Çanakkale domatesi tezgahlardan kalkınca yerine sera domatesi geldi. En çok alınan ürünlerden olan domates, sera olmasına rağmen tezgahlarda 6 lira olarak satılıyor. Pazardaki diğer fiyatlar ise; en çok alınan domatesi 6, biber 4, havuç 3, patlıcan 6,limon kilo 3,  kapya biber 5, salatalık 5, kabak 9, maydanoz 1, roka 2,fasulye 5, mantar 6, lahana 7, pırasa 5, ıspanak 6, karnabahar 7 liradan satıldı.  Meyveler ise elma 5, nar 4,yerli muz 10, mandalina 3, portakal 7 TL olmak üzere dikkat çekti.

TEZGAHLARDA KUYRUKLAR OLUŞTU
Öte yandan balık tezgahlarına da yoğun ilgi gösterildi. Önünde uzun  kuyruklar oluşan balık tezgahlarında fiyatların uygun olmasıyla vatandaşlar kilo kilo balık aldı. Balık tezgahlarında bu hafta da hamsinin fiyatı vatandaşı memnun etti.  15 liradan satılan hamsi tezgahta en fazla ilgiyi topladı. Balık esnafları vatandaşın fiyattan memnun olduğunu belirterek, satışların da buna bağlı olarak iyi olduğunu söyledi. Diğer balık fiyatları ise; Hamsi 15, çinekop 50,sardalye 20,  Mezgit 25, çipura 40, istavrit 20, somon 40,lüfer 50, tekir 20, levrek 60 liradan satıldı.

Hasan Sami Er