Ramazan Ayının yaklaşmasıyla birlikte pide fiyatları da netliğe kavuşuyor. Çanakkaleli vatandaşlar bu yıl 350 gram pideyi 3 liradan satın alabilecekler.
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş, fırıncıların fedakarlık yaparak bu sene de aynı fiyattan pide satacaklarını duyurarak bu sene 350 gram pidenin 3 liradan satılacağını ifade etti.  Zam konusunda oldukça hassas olduklarını dile getiren İş, “Un fiyatları yerinde durmuyor. Keşke fiyatlar inse de biz de aşağı tüm fiyatlarımızı indirebilsek. Biz bir esnaf oda başkanı olarak zam alma taraftarı değiliz. Geçen seneye oranla pideye zam gelmedi. Geçen seneki çıkan fiyat 2018 yılında çıkan fiyat 350 gram pide 3 liraydı. 350 gram pide 3 lira olarak bu yıl da devam edeceğiz. Fırıncılar bir ay idare etsinler” ifadelerini kullandı.

UN FİYATLARI YERİNDE DURMUYOR”
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş  açıklamasında, “Geçen seneye oranla pideye zam gelmedi. Geçen seneki çıkan fiyat 2018 yılında çıkan fiyat 350 gram pide 3 liraydı. 350 gram pide 3 lira olarak bu yıl da devam edeceğiz. Geçen seneki fiyatlar bu sene yine fırıncıların fedakarlıklarından dolayı aynı kalıyor. Bu sene de mübarek Ramazan geliyor. Yine aynı fiyatı vereceğiz. Çünkü fırıncılar hep fedakarlık yapıyor. Un fiyatları yerinde durmuyor. Keşke fiyatlar inse de biz de aşağı tüm fiyatlarımızı indirebilsek. Biz bir esnaf oda başkanı olarak zam alma taraftarı değiliz. Ama gelince mecbur bir yere kadar insanlar dayanıyor. Bir çuval patates soğan alayım dedim sabah. Faturası elimde 580 lira yahu. Soğan, patates lokantacıya ne kar getirir? Tavuklara, etlere de bir sürü zam geldi. Zam gelmesin. Biz meraklı değiliz zamma. Fırıncılar da bir ay idare etsinler. Tarifeyi uygulasınlar” şeklinde konuştu.

Fırıncılar ise konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundular:
“GRAMAJDA DEĞİŞİKLİK YOK”
ATİLLA YAZICI:
Biz 3 liradan satmayı planlıyoruz. Geçen sene bazı yerlerde 2.5 liraydı bu yıl 3 olarak satacağız. Gramajda bir değişiklik yok . Bizce bu fiyat normal değil yüksek. Ancak ekonomi bu yönde ilerliyor. Un pahalı olunca biz de pideyi daha pahalı satıyoruz. Bu bir döngü oluşturuyor.
“FİYATIN DENGEDE OLMASI LAZIM”
MURAT KAYALIK:
Biz 350 gramı 3 liradan satacağız ama daha değişebilir. Geçen seneye göre fiyat da bir artış var ancak ekmeğe yüzde 25 zam geldi. Bu da 5’te bir oranına tekabül eder. Tabii bu pide fiyatlarına da yansıyor. Bu unun fiyatının fazla olmasından ileri geliyor. Durduk yere bir fiyat artışı yaşanmıyor. İkisinin de dengede olması gerekir.
 
Özel Haber: Seda Atan