Çanakkale Bakkallar Odası ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Engin Kandemir Covid-19 Pandemi sürecinin küçük esnafı ve özellikle tekel bayilerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Aynı odaya bağlı olmalarına rağmen alkol satışı yapan bayilerin 20.00'de, diğerlerinin 22.00'de kapatılmasının esnafı zorladığını belirten Çanakkale Bakkallar Odası ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Engin Kandemir İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.  Corona Virüs tedbirleri kapsamında tekel bayilere saat 20.00’da kapatılma kararı getirilmesinin mantıksız olduğunu ifade eden Kandemir, alkol satışı yapılan bakkal ya da büfelere ilişkin 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet kısıtlamasının esnafı olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Virüs ekmek ve yumurta satınca bulaşmıyor da, alkol satınca mı bulaşıyor?” dedi.
 Başkan Engin Kandemir konuyu Ankara’da TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve yönetim kurulu üyelerine ilettiklerini, İçişleri Bakanlığı’na da gerekli bilgileri verdiklerini kaydetti.

“TEDBİRLER İNANDIRICILIĞINI KAYBETTİ”
Başkan Engin Kandemir, “Tedbirler inandırıcılığını kaybetti. Bu işlem konuyla ilgili değil. Ekmek ve yumurta satınca virüs olmuyor da, alkol satınca mı virüs bulaşıyor? Esnafımızın yüzde yüzü şikayetçi. Millet kirasını, kredisini, stopajını ödeyemiyor. Böyle düzenleme olmaz. Esnafımız da üzgün, biz de üzgünüz” dedi.

“FEDERASYON VE TÜM TEŞKİLATLAR RAHATSIZ”
Kandemir, “ Ben Çanakkale Bakkallar Odası ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı olarak konunun ciddiyetini iletmek üzere Ankara’ya gittim. TESK Genel Başkanımız da bu durumdan oldukça rahatsız. Bakanlık bazında görüşmelerde bulunduk. İçişleri Bakanlığı’na gittik. Bu durumdan Federasyon ve tüm teşkilatlar olarak şikayetçi olduğumuzu anlattık. Esnafımız gerçekten çaresiz durumda, gerçekten zor bir durum. Tüm bu girişimlerimize rağmen sonuç alamadık, bizi dinleyen yok, çok üzgünüz, esnaflarımızdan özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Mine Tarım