Mevsim geçişiyle birlikte tezgahlardaki meyve ve sebzeler de değişti.  Mevsimine göre yetiştirilen sebze ve meyveler pazar tezgahlarında satışa çıktı.

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak denetimlerle gerçekleştirilen pazara vatandaşlar hem fiyatların uygun olması hem de ürünlerin taze olması sebebiyle yoğun ilgi gösteriyor. Mevsim geçişiyle yeni sebze ve meyveler pazarda yerini aldı. Bağışıklığa büyük fayda sağlayan mandalina; C vitamini deposu olmakla birlikte üstüne bir de fiyatının uygunluğuyla tezgâhta yer alınca vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Pazardaki tüm mandalina tezgahlarında uzun kuyruklar oluştu. Mandalinanın 3 kilosu 10 liraya kadar düştü.

Pazarda fiyatlar; domates 5,taze soğan 2, son tarla biber 4, kırmızı lahana 5, ıspanak 6, havuç 3, kabak 7, patlıcan 5, limon kilo 3, turp 5, marul 3, fasulye 10,  kapya biber 13, muz 10, elma 5, mandalina 3 kilo 10 TL olarak satıldı.

Pazar esnafları  sebze fiyatlarında fazla değişiklik olmadığını söylediler. Geçtiğimiz hafta tarla domateslerinin artık tezgahlardan kalktığını belirterek, sera domateslerinin tezgahta yer aldığını belirterek, son turfan Çanakkale biberlerinin de haftaya biteceğini eklediler. Mandalina tezgahındaki esnaf ise, ‘’Mandalinaya çok talep var. Tezgaha düştüğünden beri biz 3 kilosunu 10 liraya satıyoruz. Vatandaş fiyattan memnun. Mandalina fiyatında daha fazla düşüş olmaz’’ diye ekledi.

Hasan Sami Er