Ahmet Çelik İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan Ekim ayı sınır giriş istatistiklerine göre, 2020 yılının Ocak-Ekim ayları arasını kapsayan 10 aylık dönemde ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısında, 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 72,5 oranında düşüş yaşandı” dedi.

EN ÇOK ZİYARETÇİ RUSYA’DAN GELDİ
“Yabancı ziyaretçi sayısı, 10 aylık dönemde yüzde 72,5 oranında düşüşle 40,7 milyondan 11,2 milyon kişiye geriledi” diyen Çelik, “Yurt dışında yaşayan vatandaş sayıları da eklendiğinde 10 ayda gelen ziyaretçi sayısı 13,6 milyon oldu. Ekim ayı bazında yabancı ziyaretçi düşüş yüzde 54,9 oranında gerçekleşti. Ocak-Ekim döneminde İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 oranında, Antalya’ya gelen ise yüzde 78 oranında azaldı. 10 aylık dönemde en çok ziyaretçi Rusya’dan geldi. Rusya’yı Almanya izledi.
Sektörün can çekiştiğini rakamlarla anlatan Ahmet Çelik Corona Virüs salgınının çok sayıda turu ve rezervasyonu iptal ettirdiğini vurgulayarak bu sonucun kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Mine Tarım