Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu. Koca, "Tercih Kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız atama yapılacak" ifadelerini kullandı.
 
Corona Virüs salgını boyunca olağanüstü çabayla mücadele eden sağlık emekçileri adına konuşan ve şartların giderek ağırlaştığını ve sahada atama bekleyenler için düğmeye basılması gerektiğini her fırsatta dile getiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr. Alper Şener’in de sürekli gündeme taşıdığı sağlık ordusunun güçlendirilmesi konusunda adım atıldı.  
Bakan Koca, yaptığı açıklamada, 12 bin sağlık personeli alımına başlayacaklarını bildirdi.  Bakan Koca, "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. 7 bini hemşire, 1700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri ve teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak” dedi.

Geçtiğimiz gün açıklama yapan ve sağlıkta yaşanan olağanüstü süreçte yoğun tempo ile çalıştıklarını ve bunun da dikkat dağınıklığı yarattığını ifade eden Alper Şener atama bekleyen sağlıkçıların sağlık ordusuna dahil edilip, hızla sahaya sürülmesi gerektiğini söylemişti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alper Şener süreci şu şekilde değerlendirmişti:  “Daha ağır seyreden vakalar geliyor. Yoğun bakım ihtiyacı olanlar arttı. Virüs yükü yüksek hastalar ile karşılaşıyoruz. Virüsün yayılım hızı kesilmedi. Günlük vakada İkinci piki yaşıyoruz. Temaslı sağlık personeli artıyor. Yoğun tempo ve iş yükü ile dikkatler iyice dağıldı. Hasta bakımında ve takibinde sorunlar ve isteksizlikler başladı. Yedek bekleyenler artık sahaya inmeli. Bazı yerlerde nedendir bilinmez Pandemi ile mücadele sadece belirli branşlara bırakılmış, diğerleri normal işini yapıyor. Artık zor. Atama bekleyen sağlık çalışanları hızla sahaya sürülmeli” demişti.
Sağlık Bakanlığı hekimlerin çağrılarına kulak verdi ve yeni  atamalarla ilgili düğmeye basıldı.

‘SAĞLIK CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN’
Bakan Koca, 12 bin pozisyonun il ve sağlık tesisi dağılımının da yer aldığı listelerin ÖSYM Başkanlığı’na teslim edildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu atamaların bize güç katacağına ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun.”

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Bakanlığımız; 7.000’i hemşire, 1.700’ü ebe ve 2.864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alacak. Tercih Kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız atama yapılacak. Pandemi mücadelemizin bu zor günlerinde, atamalar bize güç katacaktır.

Mine Tarım