Tüm dünyayı derinden etkileyen Corona Virüs sürecinde zor durumda kalan kafelerde al-götür hizmeti ilgi görüyor. Yeme-içme sektörüne gelen kısıtlamalar nedeniyle konseptlerini al-götür yöntemine uyarlayan Çanakkale’deki kafeler kapanma ve kısıtlamanın ardından bu şekilde ayakta kalmaya çalışıyor.
Pandemi’de restoran, bar ve eğlence yerlerinin kapatılması birçok ülkede yürürlüğe giren  önlemlerin başında geliyor. Restoranların kapalı kalması salgının hızını yavaşlatmada oldukça önemli görülüyor. 11 Mart günü Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin ardından kamuya açık alanda hizmet veren restoran ve büfelerin virüs tehdidi geçene kadar yalnızca paket servis ve al-götür servis ile hizmet verdi. Normalleşme ile birlikte yeniden hizmete açılan işletmeler, vaka sayısındaki tırmanışla tekrar sınırlamalara maruz kaldı. Virüs durumundaki belirsizlik sürerken, işletmeler de büyük dükkanlar yerine, metrekaresi küçük, az elemanın çalıştığı, al-götür yöntemine geçmekte çareyi buldu.
 
Çanakkale’de al-götür yönetimi ile çalışan işletme çalışanları İşte Çanakkale Gazetesi’ne şu açıklamalarda bulundu:
 
BEYZA NUR KOYUN / HELVACI ALİ:
Helvacı Ali olarak yirmiyi aşkın şehirde şubemiz var. Çanakkale’de Merkez’de iki adet ve Biga’da bir şubemiz var. Bizim konseptimiz gel-al yöntemine çok uygun. Pandemi sürecinde en çok sıcak içeceklere rağbet var. Çay, kahve çeşitleri gibi. Müşterilerimiz direk elde tüketebilecekleri helvalarını ve içeceklerini alıyorlar ve yola çıkıyorlar. Salgın riskine karşı burada oturmayı tercih etmiyorlar, biz de tercih etmiyoruz. Şimdi yasaklardan sonra komple o sisteme geçtik. Biz işletme olarak eldiven, maske ve hijyene çok önem veriyoruz. Bu şekilde hizmet veriyoruz.  Mekan içinde de çok fazla insan yoğunluğu olmadığı için riski en aza indirmiş oluyoruz.
BEKİR EKŞİ / COFFE SHERIFF HOUSE:
Take-Awey sistemi Pandemi’de açılmıştı, Dünya’da da gittikçe yaygınlaşıyor. Salgının kontrolü sürecinde yeni gelen tedbirler kapsamında müşteriler kafelerde oturamayacak. Riskin azaltılması açısından bu çok iyi. Gel-al yöntemiyle  en çok kahve ve tatlı çeşitleri satılıyor.  Biz uzun zamandır bu şekilde de hizmet veriyorduk. Bildiğiniz gibi Pandemi süreci bütün sektörleri, en çok da bizi olumsuz etkiledi. Biz de Take-Awey sistemi ile ayakta kalmaya çalışacağız.  İnşallah bu süreci bu şekilde atlatırız.
Mine Tarım